Cazul Caracal a mobilizat-o pe Viorica Dancila! Amenzi uriase si masuri fara precenent

Viorica Dăncilă, premierul României, anunță măsuri fără precedent, luate în contextul evenimentelor de la Caracal.


In articol:

În mare, este vorba despre înăspriri ale controlului, dar și despre eficientizarea serviciului 112.

Persoanele care vor induce în eroarea autoritățile prin apeluri fale la 112 vor primi amenzi importante, cartelele de telefon vor putea fi achiziționate doar cu buletin, iar localizarea celor care sună la 112 se va face mai rapid. Acestea sunt câteva măsuri anunțate de premierul Viorica Dăncilă, în contextul cazului Caracal.

Am cerut o analiză amplă a legislației pentru a veni rapid cu modificări necesare. Am identificat un pachet amplu de măsuri pe care le punem treptat în practică. Aprobăm astăzi un act notmativ prin care asigurăm un răspuns cât mai prompt, prin îmbunătățirea modului de localizare a apelulurilor 112, implementarea rapidă a sistemului AML, care va permite localizarea mult mai precisă a celor care apelează 112. Este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care folosește numărul. Este necesară o insprire a pedepselor pentru cei care apelează abuziv 112. Vom majoră cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele, de la 1000 de lei la 5000 de lei”, a declarat Dăncilă.

sursa: capital.ro

Citeste si: SOCANT! Gheorghe Dinca, audiat despre a treia victima. Adolescenta din Craiova a fost gasita decapitata intr-un parc, in urma cu patru ani

Citeste si: Ce face Christina Ich ca sa nu se ingrase in sarcina? "Eu nu ma abtin"

Citeste si: Culita si Iancu Sterp au fost provocati: cat de bine se cunosc cei doi baieti? Surpriza surprizelor

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate