Caz șocant surprins de camerele de supraveghere

Trăim într-o eră a vitezei, o eră în care timpul liber este tot mai limitat.

De aceea, nu puține sunt cazurile în care persoane străine sunt angajate pentru a avea grijă de cei dragi fie că vorbim de copii, părinți, bunici sau chiar animale de companie.

Dacă facem o simplă analiză a anunțurilor de mică publicitate, vom observa că apar tot mai multe oferte de angajare pentru îngrijirea copiilor, bătrânilor sau a animalelor de companie. Cum cerința este în creștere, au început să-și facă apariția și site-uri specializate ce promit o selectare riguroasă a candidaților pentru astfel de posturi, iar aceste site-uri de angajare au succes. Și nici nu e de mirare: în aceste persoane ne punem toată încrederea că vor oferi asistența necesară în caz de nevoie, întreaga casă este la dispoziția lor cât suntem plecați. Și totuși, nu de puține ori, presa relatează abuzurile făcute de astfel de persoane ce ar trebui să protejeze și să îngrijească.

Un astfel de caz a fost surprins de camerele de supraveghere. Un cuplu a angajat o persoană să aibă grijă de cățelușul lor de numai câteva săptămâni cât timp aceștia lipsesc de acasă. Aceștia au fost șocați când au văzut pe camerele de supraveghere comportamentul persoanei angajate. Așa cum se poate observa în clipul de mai jos, aceasta se deplasează cu viteză ținând cățelușul în brațe, după care îl trântește cu putere de pământ. Dezorientarea de care dă dovadă cățelușul, și faptul că încearcă să se ridice, după care cade, arată că șocul a fost deosebit de puternic.

Așa cum a declarat cuplul, dacă nu ar fi văzut cu ochii lor tratamentul aplicat cățelușului de către angajată, aceștia nu ar fi crezut-o în stare de așa ceva. Impresia lăsată de aceasta în urma interviului a fost una foarte plăcută, tânăra fiind aleasă dintre mai mulți aplicanți, ceea ce înseamnă că, așa cum spune o veche vorbă românească, aparențele pot înșela. În acest moment, tânăra fostă angajată este cercetată de către poliție, și riscă ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate animalelor.

Și totuși, ce putem face când programul nu ne permite să avem noi înșine grijă de cei dragi și trebuie să apelăm la o altă persoană? O soluție ar fi să aducem o persoană cunoscută, cineva în care avem încredere. Dar chiar și în astfel de cazuri pot să apară suspiciuni.

Conform magazinului online ce comercializează sisteme de securitate www.SKUT.ro, unul din liderii de pe piața românească în acest domeniu, opțiunile, chiar dacă limitate, pot face diferența. Conform acestora, este deosebit de important să avem instalat un sistem de supraveghere video. Acesta nu numai că poate furniza dovezi în cazuri cum este cel mai de sus, dar poate și preveni astfel de abuzuri.

Cel mai important sfat pe care îl oferă aceștia este ca atunci când aducem o persoană străină în casă pentru a avea grijă de cei dragi, persoana să fie atenționată că locuința are instalat un sistem de supraveghere video. Se pot utiliza atât camere de supraveghere la vedere, cât și camere de supraveghere ce pot fi ușor de ascuns, camere de tip nanny cam. Știind că este supravegheată, persoana angajată își va înfrâna eventualele porniri violente, își va da interesul mai mult în a-și face treaba pentru care a fost angajată și va reduce semnificativ riscul să sustragă obiecte de valoare din locuință, sau să permită accesul unor persoane necunoscute.

Un alt sfat deosebit de important este ca sistemul să permită accesarea live a imaginilor de la distanță. Astfel, indiferent unde vă aflați, puteți să țineți tot timpul un ochi pe ceea ce se întâmplă în locuință. Un alt punct ce ar aduce un punct forte sistemului de supraveghere, este utilizarea de camere cu microfon și difuzor, ce permit conversația în timp real dintre persoana ce urmărește camerele de supraveghere și persoana din locuință. În acest fel, putem atenționa persoana angajată când ceva nu este în regulă prin intermediul difuzorului încorporat în cameră, iar aceasta poate comunica cu noi datorită microfonului.

Iar în final, un ultim sfat ar fi utilizarea de camere cu senzor de mișcare. În acest fel, sunteți alertați pe telefon, tabletă, laptop sau PC când este detectată mișcare într-o anumită zonă a locuinței. Camerele pornesc automat când detectează mișcare și în acest fel nu trebuie să urmăriți tot timpul ce se întâmplă în locuință.

Concluzia este că sistemele de supraveghere au și rol preventiv, nu numai rol de a oferi dovezi în caz că ceva neplăcut se întâmplă. În plus, noile sisteme de supraveghere sunt destul de ușor de instalat și nici nu sunt atât de voluminoase, așa cum erau până acum câtiva ani. Este o investiție pentru liniștea și siguranța voastră și a celor dragi.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate