Cât mai costă darul de nuntă în ziua de astăzi. Scumpirile s-au atins inclusiv de cadoul mirilor

Author: Lavinia Medrea

Cât mai costă darul de nuntă în ziua de astăzi. Scumpirile s-au atins inclusiv de cadoul mirilor

Sursa: PixaBay

Pentru că prețurile au crescut enorm în ultimul timp, iată că nici nunțile nu au scăpat neatinse de aceste costuri mărite. Anul acesta, organizarea unei nunți este cu minim 20% mai scumpă.

Cel mai ieftin meniu de nuntă este aproximativ 100 de euro, iar preţul servirii este chiar dublu, în unele cazuri.

Scumpirile nu îi afectează doar pe miri, ci și pe invitați, care trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru darul de nuntă.

Cât costă azi un dar de nuntă

Având în vedere că prețurile sunt mai mari în ziua de azi, mirii se rezumă la a invita doar persoanele importante la nuntă, pentru a beneficia de cheltuieli mai mici.

„Oamenii vin mai puţini la evenimente. În proporţie de 90%, evenimentele sunt între 80 şi 100 de persoane şi cam 20% depăşesc cele 100 de persoane”, a declarat un organizator de evenimente, potrivit Adevărul.

„Noi am crescut preţurile, dar nu direct proporţional cu valoarea inflaţiei. Preţurile pornesc de la 95 de euro până la 130 de euro meniul”, a spus Alin G.,

patronul unui restaurant.

Creșterea prețurilor organizării unei nunți a fost cauzată atât de valul de scumpiri actual, cât și de majorarea tarifului pentru combustibil.

Citeste si: Orbit de gelozie, și-a ucis soția în fața copilului de doar patru ani. Alexandru a înjunghiat-o pe Lilia de mai multe ori, cu un cuțit

„Combustibilul, pentru că indiferent unde ne ducem folosim combustibil.

Materia primă pentru meniu normal, acum doi ani de zile era cu 60% mai ieftină. Există cazuri şi de dublare a preţului. De cele mai multe ori, partea de servire, de ospătari, este dublă la preţ faţă de acum doi ani de zile”, a mai precizat organizatorul de evenimente.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Darul la nuntă poate crește și în funcție de relația dintre invitați și miri. Așadar, nașii, frații, părinții și verișorii, unchii și mătușile vor lăsa în plic o sumă mult mai mare față de cea lăsată de un invitat obișnuit.

Rudele apropiate oferă, în general, 600-700 de lei/persoană, iar nașii le oferă finilor minim 3.000 de lei. Părinții, fiind cei mai importanți, oferă darul în funcție de posibilitatea financiară.

Cât te costă formația, florile și fotografii la o nuntă

Mirii trebuie să știe că tariful unui fotograf, în prezent, nu mai este atât de mic. Serviciile foto-video s-au majorat cu 20-30%, iar preţurile încep de la 700 și ajung până la 1.500 de euro.

Când vine vorba de cine întreține atmosfera, o formație de muzică ajunge să valoreze minim 4.000 de euro.

S-au văzut scumpiri chiar și la rochiile de mirese. Designerii declară că lipsa stocurilor de materiale le îngreunează situația.

Citeste si: Câți bani trebuie să dai dacă mergi la un botez în 2022. Ce sume trebuie să scoată din buzunar rudele, nașii și invitații

Calendar Ortodox 27 ianuarie 2023: Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur. Sărbătoare cu cruce neagră

„Prețurile au crescut cu cel puţin cu 30%, însă a mai apărut o problemă. Probabil transporturile s-au oprit din alte ţări şi nu mai găsim materiale, deci e o criză de materiale, de noutăţi”, a declarat un designer.   

Un tânăr antreprenor din Călăraşi, care deține o florărie, a declarat că aranjamentele florale pe care le creează singur costă între 100- 200 de lei.

  „Aceste preţuri sunt relative, ele depind de bugetul clientului, de preferinţe, dar şi de modelele de buchete care urmează să fie realizate”, a declarat Bogdan Ștefan. Cele mai cerute flori pentru aranjamente sunt hortensiile, bujorii şi trandafirii. 

 


Asiye se află în pericol de moarte atunci când este rănită în confruntarea dintre Tayfun și Omer. Vezi online live episodul 51 al serialului “Totul pentru familia mea”

Episodul 51 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.

Cookies