Ceea ce îi descurajează pe aceștia din a își cumpăra visul răcoros este prețul ridicat pe care acesta poate să îl atingă, însă există și variante mai ieftine care să șe aducă răcoare în case. Cât costă în ziua de azi să îți achiziționezi un aer condiționat vă vom spune noi.
Citeste si: Cum alegi aparatul de aer condiționat potrivit
Cât costă să-ți pui aer condiționat în locuința
Întrebarea care este pe buzelel tuturor are un răspuns. Deși costurile sunt și pentru cumpărarea aparatului de aer condiționa, cât și pentru montarea acestuia în locuințe.
Un aparat de aer condiționat poate varia în funcție de producător, putere și funcții. Acestea au un preț ce începe de la 1.000 de lei și poate ajunge până la 9.000 de lei, pentru dotările cu care acestea își poate răsfăța posesorii. Montajul acestor aparate poate varia, în funcție de oraș, și poate fi între 500-800 de lei. La aceasta sumă se poate adăuga kitul de instalare (în cazul în care nu este inclus), care poate ajunge la 120 lei pentru 3m și include țevile pentru agentul de răcire, cablu alimentare curent electric și piese mici necesare.
Citeste si: Cum să scapi într-un minut de căldura din mașină. Specialiștii au găsit soluția
Trucuri prin care poți păstra temperatura rece în casă
Pentru persoanele care nu vor să își achiziționeze un aparat de aer condiționat există trucri pe care noi vi le vom spune pentru păstrarea unei temperature optime în casă, în perioada căldurii de foc.
Citește si: Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Pentru a feri interiorul casei de soarele arzător este indicat ca jaluzelele sau draperiile să fie trase, geamurile să fie închise în timpul zilei sau amplasarea unor plante înalte în dreptul geamurilor pentru crea umbră.
Cum aerisirea casei este esențială, aceasta este recomandată pe timpul nopții. Pentru a reduce temperaturile din casă este recomandat să se deschidă geamuri din părți opuse ale casei pentru a se produce un current de aer. Acest sfat se poate folosi și dimineața, când temperaturile nu sunt ridicate.
În cele mai călduroase ore este de evitat orice activitate ce poate să producă abur sau căldură, precum călcatul, gătitul. De evitat este și folosirea prizelor în mod excesiv, numărul aparatelor să fie cât mai mic și doar când este necesar.
Surse: smartlive.ro , idealista.pt
Citeste si: Cum achizitionezi aerul conditionat potrivit