Cât costă o noapte de cazare în minivacanța de 1 Mai în Balcic: Prețurile în stațiunea Bulgărească preferată de români pornesc de la 153 de lei

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 23 apr 2024, 09:43
Castelul Reginei Maria din Balcic Foto(6)

Cât costă o noapte de cazare în minivacanța de 1 Mai în Blacic

Sursa: sursă Kanal D

Pentru că se apropie minivacanța de 1 Mai și Paște, mulți români aleg să își petreacă zilele libere în Bulgaria.

Cu minivacanța de 1 Mai și Paște apropiindu-se, mulți români caută opțiuni de cazare accesibile în Bulgaria, preferata lor fiind stațiunea Balcic. Prețurile pentru o noapte de cazare încep de la 153 de lei, oferind o alternativă atractivă pentru o evadare relaxantă.

Cât costă o noapte de cazare în Balcic în minivacanța de 1 Mai 2024?

Românii vor avea liber de la stat în perioada 1 – 6 mai, deoarece Guvernul României a decis ca între Ziua Muncii, de 1 Mai, dar și Paștele ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, sa creeze

o punte, astfel persoanele bugetare vor avea parte de o minivacanță de 6 zile. Mulți români aleg să își petreacă minivacanța în țară în timp ce alții au ales deja stațiunile de la malul mării bulgăresc.

Una dintre cele mai căutate zone este Balcic, un loc încărcat de istorie și peisaje unice, dar iată cât costă o noapte de cazare în această stațiune.

O noapte de cazare, în perioada 1-2 mai 2024, pentru doi adulți, potrivit Booking, pornește de la 153 de lei la o pensiune de două stele.

Proprietatea se află la 500 de metri de Palatul Reginei Maria şi Grădina Botanică și la 800 de metri de plajă.

Turiștii vor avea parte de balcon cu vedere la Marea Neagră, acces gratuit la internet WiFi şi o grădină. Cele mai apropiate magazine şi supermarketuri se află la aproximativ 500 de metri, iar centrul stațiunii Balcic este la 2,8 km.

Pentru cei care doresc să plătească în plus, pentru câteva nopți luxoase, vor scote din buzunar pentru o noapte de cazare 2,799 de lei într-un complex de vile de cinci stele.

Aici, oaspeții au parte de camere moderne și elegante în vile confortabile și spațioase, precum și vedere uimitoare la mare de pe coasta Mării Negre. Tot aici se află un teren de golf, un centru SPA și mai multe restaurante. Turiștii pot opta pentru un mic dejun copios și sănătos.

De asemenea, mai există și varianta de All Inclusive pentru cei care doresc să nu gătească pe durata vacanței.

Astfel, prețurile pornesc de la 576 de lei pe noapte pentru doi adulți, la un hotel de patru stele. Majoritatea camerelor din hotel oferă vedere la mare, iar în fiecare cameră se asigură gratuit un minibar cu apă, bere și băutură răcoritoare. Există piscine interioare și în aer liber și o piscină pentru copii.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare de Paștele Ortodox 2024 în Maramureș și Bucovina: Prețurile pornesc de la 109 lei

Puteți să utilizați sălile de fitness și squash, o saună, o baie cu aburi și o zonă mare de relaxare, un salon de coafură și un salon de înfrumusețare. Restaurantul include o terasă. De asemenea, aici veți găsi un snack bar, un magazin de dulciuri și un bar la mezanin, cu o terasă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ce puteți vizita în Balcic pe durata minivacanței de 1 Mai?

Balcic se află la doar 56 de kilometri de Vama Veche, iar într-o zi normală, în care nu este aglomerat nu ar trebui să faceți mai mult de o oră până în centrul stațiunii.

În Balcic, plajele sunt la mare căutare, mai ales că turiștii pot găsi șezlonguri de închiriat, dar și beach bar-uri de unde își poți lua răcoritoare. Totuși există posibilitatea ca nu toate persoanele să fie mulțumite, deoarece plajele de aici nu sunt foarte late, dar dacă vă îndreptați spre extremități veți găsi o plajă mult mai extinsă.

Persoanele pasionate de istoria acestei zone pot vizita unul dintre cele mai impresionante castele din Balcic, Castelul Reginei Maria.

Acesta este așezat la malul mării și este unul dintre motivele principale pentru care turiștii aleg să vină în zonă, iar dacă nu ați fost până acum aici, vă recomandă să o faceți.

Prețul unui bilet la Grădina Botanică este de 15 leva pentru adulți, pentru elevi, studenți și pensionari (la prezentarea unui document)- 6 leva, iar pentru copiii sub 7 ani /însoțiți de adulți/ – gratuit accesul este gratuit.

De menționat este faptul că biletele pot fi achiziționate doar în moneda locală, Leva.

Pentru cei care vor să meargă cu mașina, există și un loc de parcare în apropierea castelului, care costă 6 leva pentru o zi.

Tot în zona Castelului turiștii sunt întâmpinați de taverne și restaurante unde puteți găsi meniuri diversificate, pentru toate gusturile și toate buzunarele.

Citește și: Prețuri cazare în Insula Thassos 2024: Cât costa zece zile de cazare în cea mai căutată insulă din Grecia comparativ cu anul precedent

Astfel, cei care vor dori să petreacă minivacanța de 1 Mai în Balcic, vor avea parte de momente unice, peisaje de vis și multă istorie.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!