EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la fel ca în București

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 27 mai 2024, 13:38

Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra

Sursa: Kanald.ro

Orașul Londra este renumit pentru viața vibrantă și diversitatea culinară, oferind o gamă largă de restaurante care satisfac toate gusturile și bugetele. Iată cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant londonez!

Experiența culinară în inima capitalei britanice poate fi o aventură costisitoare, mai ales în localuri de renume, cum este și-n cazul acestui restaurant situat pe Sherwood Street. Aici o masă pentru șase persoane a depășit lejer suma de 1.000 de lei.

Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra

Restaurantele elegante din Londra atrag atât localnici, cât și turiști din întreaga lume, fiind cunoscute pentru atmosfera lor sofisticată și preparatele deosebite.

Cu toate acestea, prețurile sunt pe măsura locației și a preparatelor. O masă de șase persoane într-un restaurant din Londra a costat nici mai mult, nici mai puțin de 228,46 lire sterline, mai exact 1,333.91 de lei, potrivit Kanald.ro.

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești zemoase, de la producătorii locali, în piață. S-au ieftinit considerabil față de luna trecută

Masa a inclus o varietate de preparate și băuturi, totalizând 228,46 lire sterline, o sumă considerabilă chiar și pentru standardele londoneze. Pentru cei care vor să viziteze Londra este important de menționat faptul că pentru o sticlă de Chardonnay trebuie să scoți din buzunar în jur de 42 de lire (245.23 de lei), demonstrând că vinurile de calitate sunt o componentă esențială a experienței culinare.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

De menționat este faptul că restaurantele londoneze obișnuiesc să perceapă taxe de acoperire de câte 0,95 lire fiecare, totalizând 5,70 lire(33,28 de lei) în acest caz, fiind o taxă pentru întreținerea și serviciile generale.

Ce pot mânca șase persoane cu peste 1.000 de lei într-un restaurant din Londra

De această sumă, șase persoane se pot bucura de o masă copioasă ce include supă de ceapă sau de dovleac, de câte un fel principal sau un mic dejun și nu în ultimul rând, de câte un desert.

De menționat este faptul că un mic dejun bogat poate ajunge și la 24,95 de lire(145, 68 de lei), iar un desert cu ciocolată costă în jur de 2,80 lire(16,35 de lei).

Pe lângă prețurile pentru alimente și băuturi, suma totală a fost influențată de TVA-ul de 20%, care a fost de 33,23 lire(194,02). Suma înainte de serviciu a fost de 199,40 lire, la care s-a adăugat o taxă de serviciu discreționară de 15%, echivalentă cu 29,06 lire, rezultând astfel un total de 228,46 lire(1,333.91

de lei).

Citește și: Cât costă un prânz de 2 persoane, la o tavernă din Grecia! „Cei care vor să cheltuiască mai puţin în vacanţe..”

Londra este o destinație turistică de top, iar restaurantele sale de lux contribuie la farmecul orașului. Turiștii și localnicii care aleg să ia masa la restaurantele cunoscute din centrul Londrei se pot aștepta la o experiență de neuitat, chiar dacă prețurile sunt pe măsura standardelor ridicate. 

Această experiență reflectă în mod clar faptul că, deși prețurile pot părea ridicate, ele sunt adesea justificate de calitatea serviciilor, a preparatelor și de poziția privilegiată a restaurantului. Pentru turiști, o masă la un astfel de local nu este doar o simplă cină, ci o experiență culturală și culinară completă.

 


După descalificarea lui Cosmin, în prima parte a ediției de astăzi concurenții au discutat despre el și conversațiile care l-au costat locul în „Casa iubirii”.