Cât câștigă o stewardesă la una dintre cele mai bine plătite companii aeriene: „Nu se câștigă așa de bine pe cât s-ar crede” Care este cel mai mic salariu al unei însoțitoare de zbor

Autor: Laura Macovei

Cât câștigă o stewardesă la una dintre cele mai bine plătite companii aeriene

 
Sursa: Pixabay

Salariul unei stewardese a ridicat mereu semne de întrebare, iar acum, o tânără care a lucrat ca însoțitoare de zbor în cadrul unei dintre cele mai mari companii aeriene din lume, vine cu lămuiri în ceea ce privește salariul lunar.

Dacă și tu te așteptai ca o stewardesă să aibă un salariu mai mare poate decât al tău, să știi că situația te-ar putea chiar surprinde.

Cât câștigă o stewardesă la una dintre cele mai bine plătite companii aeriene

Raluca Ursu, o tânără care a practicat în acest domeniu la una din cele mai de top companii aeriene, a vorbit despre cât câștigă o însoțitoare de zbor, în funcție de experiență.

„Cred că asta e o mare curiozitate în general și nu știu cât de transparenți sunt cu salariile dar.. here we go!

Am mai spus anterior că depinde de experiență. Într-un fel da, asta dacă prin experiență te raportezi la clasa la care ești. Clasa de început, de la care începe toată lumea, este cea de „economy”, unde sunt și cele mai mici salarii și unde stai de la 2 ani și până pe la vreo 5-6 ani, dar mai sunt și alții care doar după un an au

fost avansați, deoarece compania creștea și angaja tot timpul oameni noi.

Dar, înapoi la întrebare. Salariul celor din aviație se calculează în următorul fel:

1. Ai un salariu de bază, adică cel pe care îl ai indiferent de cât de mult zbori.

2. Orele de zbor propriu zise,” a

spus Raluca în videoclipul postat pe TikTok.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Care este salariul de bază al unei stewardese

Raluca a dezvăluit faptul că, deși lumea crede că salariile pentru un astfel de post sunt mari, situația nu este tocmai roz însă, cu cât numărul de zboruri este mai mare, cu atât crește și salariul.

Citește și: Un avion al companiei Singapore Airlines a aterizat de urgență după ce a pierdut altitudine! O persoană decedată și zeci de răniți la bordul aeronavei

„Acum nu aș mai putea să spun exact cu cât se plătea ora de zbor, dar vă pot face o medie și faceți voi un calcul.

Salariu de bază la economy la Emirates era undeva în jurul a 4000 de dirhami, care înseamnă tot 4000 de lei.

Deci să zicem undeva la 4000 de lei pe lună, salariul de bază, pe care îl primești chiar dacă nu zbori nicio altă oră. La acesta se adaugă orele de zbor. Ele depind de mulți factori, dar în general zbori cam 80, 90, 100 de ore pe lună, 100 fiind considerat destul de mult deja.

Eu cam așa zburam. O medie de 90 de ore pe lună, iar salariul meu așa ca medie, deoarece erau luni când făceam mai mult, altele în care făceam mai puțin, era cam 10.000,

cred că cel mai mult am făcut 12.000 de dirhami. Ăștia sunt net, pentru că în Dubai nu sunt alte taxe.

Nu se câștigă așa de bine pe cât s-ar crede. Acum nu știu dacă Emirates plătește cel mai bine din industrie, dar știu cu siguranță că e în top în ceea ce privește salariile din industrie.

Tot timpul am impresia că oamenii cred că se câștigă mult mai mult de atât, dar nu e un salariu mare pentru cât de mult lucrezi,” a mai spus tânăra stewardesă.

@lralucaursu Replying to @Danii02 ♬ original sound- LRA