Cât ar mai trebui să dureze restricțiile drastice? Mesajul transmis de Adrian Streinu-Cercel: "E nevoie de încă..."

,

Cu toate că în România unele restricții au fost relaxate, Adrian Streinu-Cercel avertizează că pericolul asociat coronavirusului nu a dispărut. Cât ar mai trebui să dureze restricțiile drastice?


In articol:

Starea de urgență a fost înlocuită cu o stare de alertă maximă, măsură prin care autoritățile au decis păstrarea unor restricții, dar nu atât de drastice ca cele din starea de urgență.

Deși se vorbește tot mai des despre relaxarea restricțiilor și posibilitatea de a reveni cât mai repede la normal, Adrian Streinu-Cercel este de părere că încă e nevoie de respectarea cu

strictețe a unor măsuri pentru a reduce cât mai mult riscul de infectare cu noul coronavirus.

Citeste si: Vesti bune de la ANAF: bonificatii pentru romani. Ce trebuie sa faci ca sa primesti banii

Cât ar mai trebui să dureze restricțiile drastice? Mesajul transmis de Adrian Streinu-Cercel: "E nevoie de încă..."

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, este de părere că, la nivelul României, restricțiile drastice ar mai trebui să dureze încă două luni și jumătate.

Citeste si: Coronavirus Romania- Alte patru decese anuntate miercuri dimineata. Care este bilantul

"Grija noastră trebuie să fie aceea de a nu avea noi cazuri. Dacă trendul e descendent, haideți, așa cum am suportat două luni și jumătate, să mai suportăm încă două luni și jumătate și o să vedem că virusul se va potoli. Dacă nu vom face așa, vor trebui revizuite măsurile și perdanții vom fi tot noi.

E nevoie de încă două luni și jumătate de respectare drastică a măsurilor. Dar și de aceste reguli de igienă personală, spălatul pe mâini, purtatul măștii, spălatul pe față vor trebui să fie standard de aur pentru orice persoană. Nu este vorba despre un număr, ci problema trendului, dacă e ascendent, toate aceste măsuri vor trebui reluate la un moment dat. Noi suntem acum la 160 de cazuri zilnice, cu o rată de mortalitate joasă și noi nu ar trebui să dăm cu piciorul acestui avantaj.
Orice creștere va fi studiată cu mare atenție de  către INSP, astfel încât dacă în decurs de 7-10-15 zile, numărul cazurilor tinde să crească spre 400-500, măsurile vor trebui revizuite repede."
, a spus Adrian Streinu Cercel pentru B1 Tv, citat de libertatea.ro .

Citeste si: Arafat: Este un trend descendent, dar acest trend poate oricând să fie din nou ridicat

 

Citește-ne pe
Citește și:

Klaus Iohannis, anuntul care ii sperie pe romani: “Nu voi ezita să declar din nou stare de urgenţă”

Oamenii de știință au aflat cum zburau reptilele: aveau un gât lung de trei metri

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen a murit

Veste proasta de la cercetatori: imunizarea cu coronavirus nu dureaza prea mult. Ce au descoperit despre copii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies