Cascada Bigar, desemnata cea mai frumoasa din lume, a fost lovita de suvoaie!

Complexul de la Rudaria, aflat in patrimoniul mondial UNESCO, a fost distrus de viitura. 20 din cele 22 de mori ar putea deveni nefunctionale dupa ce puhoaiele aproape ca le-au facut una cu pamantul.

Si cascada Bigar, desemnata cea mai frumoasa din lume, a fost lovita de suvoaie. Raul Rudaria a facut prapad,  a iesit din matca si  a distrus in totalitate doua mori aflate in patrimoniul UNESCO. Morile reprezinta un obiectv turistic vechi de trei secole, iar autoritatile locale se tem ca nu vor mai putea salva mare lucru.  „Doua mori pe vale, acolo, sunt intr-o parte date. Daca vine mai mare, o sa mi le ia. Nu ne putem apropia de ele. Toate barajele de la mori mi le-au rupt. Avem o apa foarte periculoasa.”, afirma  Ilie Imbrescu, primarul comunei Eftimie Murgu.Si localitatea Eftimie Murgu, care gazduieste practic rezervatia, a fost maturata de ape. Strazile s-au transformat in albie pentru viitura puternica, care a inundat gospodariile localnicilor si terenurile agricole.

In imaginile surprinse de un localnic se vede cum viitura doboara la pamant cu o forta impresionanta copaci trainici, pe care ii smulge din pamant ca pe niste surcele. Din cauza viiturii si Cascada Bigar, considerata cea mai frumoasa din lume a ajuns de  nerecunoscut.

Pana acum apa, care se prelingea pe stanca acoperita de muschi, forma practic o perdea de stropi cristalini de o frumusete iesita din comun. Acum, apa coboara in forta de pe versanti si risca sa distruga  cea mai specatculoasa cascada de pe pamant. Avertizarea hidrologica cod galben pentru judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj expira astazi la ora 14.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate