Cărțile de identitate expirate în perioada stării de alertă: Cât timp au românii la dispoziție pentru a le schimba

,
buletin

Cărțile de identitate expirate în perioada stării de alertă. Cât timp au românii la dispoziție pentru a le schimba

[Sursa foto: capital.ro]

Aproape 400.000 de mii de cărți de identitate au expirat în ultimii doi ani, pe timpul stării de alertă. Cât timp au românii la dispoziție pentru a le schimba?


In articol:

În perioada stării de alertă, aproape 400.000 de mii de cărți de identitate au expirat, însă valabilitatea lor a fost prelungită. Acum, pentru că starea de alertă nu a mai fost prelungită, românii au data limită de valabilitate până la 7 iunie.

Toți românii care se află în această situație vor fi astfel nevoiți să își reînnoiască documentele.

Citeste si: În cât timp se eliberează pașaportul temporar în 2022 și ce documente sunt necesare pentru a-l obține

Cărțile de identitate expirate în perioada stării de alertă

Miercuri, 9 martie, autoritățile au anunțat că peste 387.000 de cărţi de identitate expirate sunt în circulaţie în acest moment, iar valabilitatea lor va înceta în 7 iunie. În acest interval, deţinătorii lor trebuie să se prezinte pentru preschimbare.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că deţinători actelor de identitate expirate trebuie să se prezinte în următoarele 90 de zile pentru preschimbarea acestora.

Citeste si: Cristina Ich și-a schimbat numele din buletin! Cum o cheamă acum pe iubita lui Alex Pițurcă

„De la 1 martie 2020 până în 7 martie 2022, în prezent se mai află în circulaţie, expirate, un număr de 387.000

de cărţi de identitate a căror valabilitate va înceta în data de 7 iunie 2022”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a MAI, chestor de poliție Cătălin-Aurel Giulescu.

Potrivit acestuia, 111.000 de cărţi de identitate, respectiv un sfert au expirat în ianuarie, februarie şi martie 2022, 202.000 au expirat în 2021, iar 74.000 sunt expirate din 2020.

Autoritățile iau măsuri și în privința pașapoartelor

Acest lucru se întâmplă și în cazul pașapoartelor. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne a suplimentat efectivele şi programul de lucru, încât să poată emite într-un ritm cât mai aproape de necesitate documentele de călătorie

pașaport

Autoritățile iau măsuri și în privința pașapoartelor.

[Sursa foto: PixaBay]

„Pentru că au fost o serie de imagini prezentate şi cunosc interesul presei faţă de capacitatea Ministerului Afacerilor Interne de a gestiona creşterea din ultimele zile pentru emiterea de noi documente de călătorie – sigur, este un drept legal al oricărui cetăţean român şi pentru a veni în întâmpinarea acestui interes de a obţine paşapoarte de călătorie, Ministerul de Interne şi-a suplimentat efectivele şi programul de lucru, astfel încât să evite pe cât posibil aglomeraţiile şi să poată emite într-un ritm cât mai aproape de necesitate documentele de călătorie. Evident, este o datorie a instituţiilor statului de a gestiona cu responsabilitate şi astfel de momente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE Ziua 220 de război în Ucraina. Șeful centralei Zaporojie ar fi fost răpit de ruși, susține directorul Energoatom

Cine este primul român căruia i se va monta dispozitiv de supraveghere electronică

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Băiatul de 13 ani, din Galați, dat dispărut a fost găsit

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies