Care sunt următoarele zile libere de la stat pe care le vor avea românii

,

Românii mai au de așteptat până când vor avea parte de următoarele zile libere de la stat. Luna martie nu are nicio sărbătoare legală.


In articol:

Ca în fiecare an, și în 2021 românii au parte de mai multe zile libere de la stat. Codul Muncii specifică faptul că atunci când este o sărbătoare legală, angajații trebuie să primească zi liberă. În cazul în care nu se poate, vor primi bani în plus sau o zi liberă în altă perioadă. 

Când e următoarea minivacanță 

În 2021, românii beneficiază de 15 zile libere legale. Din păcate, 8 dintre aceste sărbători vor pica în week-end, așa că angajații de la stat pierd aceste zile și nu vor mai avea parte nici de prea multe minivacanțe, cum s-a întâmplat în anii precedenți. 

Primele zile libere de la stat au fost, bineînțeles, 1 și 2 ianuarie, care au picat vineri și sâmbătă. Și Ziua Unirii Principatelor Române, care a fost pe 24 ianuarie, a picat în week-end, mai exact într-o duminică. 

Luna februarie nu a avut nicio sărbătoare legală, cum la fel se va întâmpla și în luna martie. Românii mai au de așteptat o lună și jumătate până când vor avea parte din nou de zile libere de la stat. 

Următoarea sărbătoare legală va fi Vinerea Mare, care anul acesta va pica pe 30 aprilie.

Din păcate pentru români, Paștele Ortodox este în 2021 pe 2 mai, ceea ce înseamnă că ziua de 1 Mai, Ziua Muncii, care, de asemenea, este sărbătoare legală, va pica într-o sâmbătă și va fi chiar în week-end-ul în care va fi și Învierea Domnului. 

Totuși, angajații de la stat vor avea atunci o minivacanță, în condițiile în care și a doua zi de Paște, pe 3 mai, care este lunea, va fi tot zi liberă.

Astfel, românii vor lucra ultima zi joi, pe 29 aprilie, și vor reveni la serviciu marți, pe 4 mai. 

Zile libere de la stat 2021

După minivacanța de Paște, românii vor avea următoarea zi liberă pe 1 iunie, când se sărbătorește Ziua Copilului. Anul acesta, 1 iunie pică într-o marți. 

La finalul lunii iunie, mai exact pe 20 și pe 21, vor fi Rusaliile.

Angajații de la stat vor beneficia din nou de o minivacanță: vor fi liberi de sâmbătă, 19 iunie, până marți, 22 iunie. 

Luna iulie nu aduce nicio sărbătoare legală, astfel că până pe 15 august, nu vom mai avea parte de zile libere de la stat. Vestea proastă este că Adormirea Maicii Domnului pică anul acesta într-o duminică. 

Urmează apoi o pauză de trei luni și jumătate până la următoarea zărbătoare, Sfântul Andrei, care este pe 30 noiembrie.

În 2021, această zi va pica într-o marți și va fi legată de ziua de 1 decembrie, când se sărbătorește Ziua Națională a României. 

Anul se încheie cu încă o veste tristă pentru angajații de la stat: în 2021, prima și a doua zi de Crăciun pică sâmbătă și duminică. 

În cazul în care, din diferite motive, angajații nu pot primi liber atunci când sunt sărbători legale, Codul Muncii spune clar că aceștia trebuie recompensați financiar cu un bonus de cel puțin 100%, din salariul de bază al fiecărui angajat. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Adio carantină! Restricțiile au fost ridicate azi, 23 aprilie. Unde s-a luat decizia

Măsură EXTREMĂ luată de un oraș din Australia: Intră în lockdown după înregistrarea unui SINGUR caz de COVID-19

DEZASTRU la Survivor Romania! Un alt concurent OBLIGAT sa paraseasca competitia

Ce nume sunt sărbătorite astăzi de Sfântul Gheorghe. Aproape 1.000.000 de români își serbează onomastica

Anunțul mult așteptat de toți românii! Renunțăm la masca de protecție?! Premierul Florin Cîțu a dat vestea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies