Pentru al treilea an consecutiv, Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume! Pe locul doi se află Danemarca, iar Elveția completează podiumul.
Finlanda, cea mai fericită țară
Finlanda, țară în care locuiesc aproximativ 5,5 milioane de oameni, se pare că a găsit secretul fericirii! Și nu este doar o întâmplare. Statul nordic este considerat, pentru a treia oară la rând, drept cel mai fericit din întreaga lume.
Acest clasament, întocmit de către ”World Happiness Report“, se publică în fiecare an, chiar de Ziua Mondială a Fericirii, pe 20 martie. Dar ce înseamnă, de fapt, o țară fericită și după ce criterii se face acest clasament?
Ei bine, se pare că o țară pe deplin satisfăcătoare este aceea "în care oamenii au un sentiment de apartenenţă, au încredere unii în alţii şi se apreciază reciproc", conform spuselor lui John Helliwell, unul dintre cei care se ocupă de acest raport.
La prima vedere, Finlanda nu ar avea cum să conducă topul celor mai fericite țări, fiind un stat cu ierni grele, întunecate și locuit de oameni tăcuți și introvertiți.
Citește și: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!
Totuși, viața în această țară nordică este una extrem de înfloritoare.
De asemenea, contează foarte mult nivelul de corupție al unei țări, nivelul de securitate, calitatea serviciilor publice, dar și calitatea sistemului de învățământ și al celui sanitar. La toate aceste capitole, Finlanda stă excelent.
În plus, locuitorii acestei țări beneficiază de ajutoare sociale, au libertatea de a lua decizii și se simt în siguranță în țara lor. Cu toate aceste condiții îndeplinite, nici nu e de mirare că finlandezii sunt cei mai fericiți oameni, nu-i așa?
Pe ce loc se află România, la capitolul fericire
Surprinzător sau nu, pe locul doi se află tot o țară nordică, Danemarca. Elveția ocupă locul al treilea la capitolul fericire. Și ca să vă convingeți că, într-adevăr, nordicii nu au motive de supărare, vă spunem că în top 10 au intrat și Islanda, pe poziția a patra, Norvegia, care e pe 5, sau Suedia, pe locul 7.
Nici olandezii nu au o viață urâtă: sunt pe locul 6. Noua Zeelandă este a opta, Luxemburgul pe locul 9 și Austria pe 10. La polul opus, se află țările devastate de război, Sudanul de Sud și Afganistan.
România este de-abia pe poziţia 47 în acest clasament, dar a urcat un loc față de precedentul raport.