Carburanții s-au scumpit cu 22% de la începutul anului. Benzina sare de 8 lei pe litru

,
Cât costă benzina și motorina în România. Prețurile au crescut

Cât costă benzina și motorina în România. Prețurile au crescut

[Sursa foto: PixaBay]

Creșterea masivă a carburanților încă de la începutul anului se reflectă în prețul final de la pompă, astfel că benzina standard sare astăzi de 7 lei la toate stațiile peco, iar cea premium  a depășit prețul de 8 lei. Carburanții s-au scumpit cu 22% de la începutul anului 2022.


In articol:

Scumpirea accelerată a carburanților de la începutul anului 2022 și până în prezent afectează bugetul românilor. Dacă în luna februarie 1 litru de benzină standard costa în jur de 6.2

lei, astăzi același litru poate fi achiziționat cu suma de 7.6 lei. Carburanții s-au scumpit cu 22% de la începutul anului. 

Citeste si: Țările din Europa cu cele mai mici prețuri la benzină și motorină. Unde costă un litru de benzină 2,901 lei

Cât costau carburanții la începutul anului 2022

La începutul anului, prețul mediu al benzinei standard era de 6,205 lei/litru, potrivit datelor Oil Bulletin publicate de Comisia Europeană. Motorina standard se vindea la începutul lunii ianuarie 2022 cu puțin peste 6 lei/litru. 

Prețurile pentru GPL erau în jur de 3.75 lei la începutul anului 2022. 

Astăzi prețurile pentru carburanți nu mai arată deloc așa. Potrivit datelor prezentate de peco-online.ro, 

un litru de benzină standard se vinde azi la benzinăriile din București cu prețuri pornind de la 7.63 de lei, iar în unele stații benzina standard ajunge și la 7.89 lei/litru. 

În ceea ce privește prețurile pentru un litru de motorină standard, acestea încep de la 8.53 lei/litru și ajung chiar și la 8.70 de lei. 

Prețul la pompă pentru GPL pornește astăzi de la 4.16 lei și ajunge în unele locuri chiar și la 4.25 de lei. 

Citeste si: Ce se întâmplă cu prețul benzinei după ce s-a scumpit petrolul! Cât costă litrul de benzină și motorină la principalele stații de alimentare

Pentru 1 litru de benzină superioară, românii trebuie să scoată astăzi din buzunare sume cuprinse între  7.75

de lei și 8.50 lei/litru. 

În ceea ce privește costurile unui litru de motorină superioară, aceasta se vinde astăzi cu prețuri cuprinse între 8.90 și 9.18 lei/litru. 

Preturile carburanților au crescut de la începutul anului

Preturile carburanților au crescut de la începutul anului

[Sursa foto: PixaBay]

Cu cât s-au scumpit benzina și motorina în primele 3 luni ale anului 

De la începutul anului și până în prezent carburanții s-au scumpit cu aproximativ 22%, iar contextul de securitate actual cauzat de razboiul ruso-ucrainean nu va face decât să crească și mai mult prețurile carburanților în următoarea perioadă, spun specialiștii. 

Potrivit datelor din Oil Bulletin, care reuneşte evoluţia preţului produselor petroliere din statele europene numai în luna ianuarie benzina s-a scumpit în România cu 4%, iar litrul de motorină a înregistrat o creștere de 5%. 

Citeste si: Prețul petrolului crește după discuțiile în UE despre un posibil embargo aplicat Rusiei! La cât ajunge barilul  

Referitor la statisticile care arată cu cât s-au scumpit motorina și benzina în primele 3 luni ale anului 2022, fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, a declarat: „Este o creștere a cotațiilor atât la benzină cât și la motorină, trend de creștere la produsele petroliere ca urmare a revenirii economice.

Este și un motiv de fericire pentru stat, pentru că jumătate sunt accize și taxe care merg la bugetul stat, dar pe de altă parte, economic, nu e un lucru de bucurat, cresc serviciile de transport care se reflectă în creșterea costurile mărfurilor transportate”.  

Statisticile arată că de la începutul anului și până în prezent prețurile carburanților au crescut cu aproximativ 22% în România, iar prețurile vor continua să crească, spun specialiștii. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mărturiile şoferiţei care a omorât patru muncitori la Iaşi. Femeia spune că n-a fost acolo, ci se uita la desene animate

Curs valutar BNR vineri, 12 august 2022. Euro și dolarul, din nou în scădere. Ce bănci oferă cel mai bun curs valutar astăzi

Sorin Cîmpeanu pune presiune: Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Preț benzină și motorină vineri, 12 august 2022. Ce se întâmplă cu prețul carburanților la final de săptămână

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies