Carantină totală în România de Crăciun și de Revelion! Soluția propusă in Parlamentul României

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 10 aug 2022, 03:05

Carantină totală în România de Crăciun și de Revelion! Soluția propusă de Parlamentul României

Sursa: Facebook Politia Romana

Carantina în România de Crăciun și de Revelion este soluția care ar putea salva mii de vieți, propun oficialii români.

Radu Ciornei este de părere că implementarea carantinei în perioada 10 decembrie și 10 ianuarie ar putea salva mii de vieți în românia. De asemenea, acesta sunține că școlile nu ar fi trebuit să reînceapă acum.

Carantină totală în România de Crăciun și de Revelion! Soluția propusă în Parlamentul României

Imunologul Radu Ciornei susține că impunerea carantinei în România în perioada 10 decembrie și 10 ianuarie ar putea salva mii de vieți.

”Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă. Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite școala și absolut tot ce se poate în online și munca de la domiciliu sunt o obligație.

Ceea ce fac astăzi guvernanții prin neinstituirea stării de urgență la acest grad de încărcare în spitale și rată de decese este genocid. Eu cred că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie, ce va fi hulit și de comercianți, și de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieți, până în luna aprilie”,
a scris Radu Ciornei pe pagina de Facebook.

Citeste si: O țară din Uniunea Europeană a aprobat concedierea de către companii a angajaților care refuză vaccinarea

Deputatul USR a mai precizat că măsurile luate pe termen scurt nu vor da rezultate, mai ales că, rata de infectare este alarmantă. Vaccinarea masivă fiind singura soluție în acest context al pandemiei de coronavirus care a atins praguri alarmante.

”Așa cum observăm de o lună, nu putem face nimic pe termen scurt.

Pe termen mediu și lung, la această rată de infectare și ocupare a paturilor în ATI doar vaccinarea masivă poate diminua treptat rata deceselor. În acest moment, dacă am fi avut 10.000 de paturi ATI, să știți că toate ar fi fost ocupate, pentru că dorim ca formele medii să beneficieze de cel mai bun tratament. Vaccinarea nu este un remediu miraculos cu eficacitate de 100%, însă, cu siguranță, descrește probabilitatea unor forme grave de boală cu 90%. Odată ce pacienții se prezintă în UPU cu forme foarte grave, acel punct de la care afectarea pulmonară și sistemică este foarte greu de tratat este depășit, boala devine o loterie în care Tocilizumabul, anticorpii monoclonali sau Remdesivirul nu mai au aceeași eficiență ca în cazul în care aceste medicamente sunt administrate la primele semne de agravare a unei forme medii”, a mai adpăugat celebrul imunolog român.

”În momentul de față, marile noastre arme, ca societate, sunt:

1. Vaccinare, Vaccinare, Vaccinare!

2. Purtarea măștii

3. Distanțarea socială de alte persoane, chiar și cunoscute

4. Bunul-simț epidemiologic (evitați aglomerația, ieșiți din casă doar când este necesar)

5. Identificarea și protejarea persoanelor cu risc de boală gravă (acțiuni sociale)

6. Combaterea cât mai acerbă a tuturor informațiilor false

Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 a crescut! Iată noile reguli pentru turiștii depistați cu COVID-19!

7. Conștientizarea personalului medical că un singur medic ce propovăduiește idei antivaccin poate provoca mult rău comunității

8. Solidaritatea. Înțelegerea conceptului de bine public, mai presus de binele individului”, a încheiat Radu Ciornei.

Citeste si: S-a prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Care sunt restricțiile impuse

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies