Caracteristicile unei localități moderne în care oamenii își doresc să trăiască

,

Pentru a fi considerată modernă, o localitate are nevoie să îndeplinească mai multe condiții. Acestea se referă la arhitectură echilibrată între clădirile vechi și cele noi, locuri de muncă, aer curat, școli și spitale moderne, îmbinarea naturii cu spațiul urban și multe altele. Și cine nu își dorește să locuiască într-un oraș frumos, cu o infrastructură solidă și cu o arhitectură urbană și peisagistică armonioasă?

Pentru a fi o localitate prosperă și atractivă, acest lucru implică o responsabilitate enormă, atât pentru locuitorii acesteia, cât și pentru instituțiile publice care gestionează bugetul local. Iată câteva trăsături ce definesc o localitate modernă.

1. Instituții publice cât mai transparente în gestionarea bugetului

Primăria este cea care aprobă sau respinge proiectele de construcții, proiectele educative și evenimentele culturale. Tot ea trebuie să știe cum să investească în oraș, astfel încât să fie create locuri de muncă sau să crească interesul pentru turism.

De asemenea, este importantă și investiția în instrumente tehnologice, precum un site eficient și platforme electronice care să fie la dispoziția locuitorilor pentru a-și plăti taxele și impozitele. Potrivit primăria-digitala.ro, un studiu cantitativ a scos în evidență preferința românilor de a-și plăti datoriile la terminale electronice instalate în magazine.  

2. Arhitectură armonioasă

Un oraș modern este acela în care există un melanj echilibrat între clădirile vechi și cele noi. Este important să existe acel concept de ˮsmart cityˮ, unde construcțiile sunt amplasate în mod inteligent, cu acces la mijloace de transport, spitale și școli. Și pentru aceasta, trebuie să existe un minimum de educație arhitecturală atunci când se elaborează proiecte și planuri de dezvoltare pentru localitatea respectivă.

3. Infrastructură solidă

Și aici ne referim la șosele, străzi, poduri, baraje și multe altele.

Fără o infrastructură robustă, care să facă legătura cu alte șosele naționale, orașul sau localitatea nu se poate dezvolta. Atragerea potențialilor investitori ce ar fi dispuși să investească în diferite afaceri în localitatea respectivă, este condiționată de existența unei infrastructuri bune. De altfel, aceste investiții aduc și noi locuri de muncă, prin urmare, prosperitate pentru locuitorii ei.

4. Localitate verde – localitate modernă

Aerul curat dintr-o localitate a devenit o caracteristică indispensabilă.

De aceea, este esențial ca în proiectarea urbană a clădirilor să existe mereu spații verzi, mici parcuri și mici grădini care metaforic vorbind, reprezintă ˮplămâniiˮ prin care orașul respiră. Desigur că și amplasarea geografică este importantă și luată în considerare. Dacă un oraș este situat la o altitudine mai mare, aerul oxigenat este un dar, însă pentru localitățile aflate în zone de șes este nevoie de un aport mai mare de spații verzi.

5. Centru vechi, turism și evenimente culturale

Dacă un oraș dispune de un centru vechi, acesta reprezentând locul istoric și rădăcinile de unde a pornit așezarea respectivă, atunci cu atât mai bine. Se poate exploata, ca să devină o atracție turistică. De aceea un centru vechi amenajat cu monumente și de ce nu, restaurante și cafenele chic, va da o notă romantică și atractivă localității. Totodată, existența unor evenimente culturale precum festivaluri de muzică sau gastronomie, vor aduce o infuzie de turiști și vor face ca orașul să se modernizeze pentru a-i întâmpina cu o atmosferă cât mai plăcută.

Un oraș modern se dezvoltă, atât prin contextul geografic, economic, politic, cât și prin cel social și cultural. Toate aceste caracteristici îmbinate cu aportul tehnologic și digital, vor crea premisele unei localități importante și cunoscute.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Paradă de pomină de 1 Decembrie, in "Parisul oltenesc"! Marin Scurtu, excentricul primar din Optași Măgura a organizat Ziua Națională după modelul din Capitală!

ÎNCĂ O 'ABERAȚIE' antivaccinistă se confirmă: averile super bogaților au EXPLODAT în pandemie

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

De la capătul lumii, in coliba de la țară! Renumitul speolog, Cristian Lascu și-a construit o colibă unică, după modelul casuțelor preistorice!

Marele premiu “Roata Norocului”, o masina, a fost castigat in aseara!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies