Canicula face ravagii in weekend! Iata unde se vor inregistra 38 de grade la umbra!

Sâmbătă, 10 august, vremea se anunță caniculară in toata tara, cu valori termice care depășesc pragul normal pentru această perioadă.

În cursul zilelor de sâmbătă și duminică valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35...37 de grade, joi (8 august) local în sudul și estul țării, vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș.      
În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest. 

Sâmbătă vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile sudice şi sud-vestice după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală local va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi şi pe suprafeţe mici va fi caniculă.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând orele amiezii şi ale serii, când cu o probabilitate mai mare la deal şi la munte precum şi în nord, vor fi înnorări temporare şi izolat posibile ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 36 de grade, izolat 38 de grade în extremitatea sudică şi vestică a Olteniei. Presiunea atmosferică în regiunile intracarpatice nu va avea variaţii semnificative, în sud şi est pe parcursul zilei va varia uşor, iar noaptea va fi în creştere uşoară.

Citeste si: Cîțu, anunț imens pentru milioane de români în plină pandemie! Va fi cea mai mare creștere a pensiilor - capital.ro

În Capitală, dimineata 20 de grade. Pe parcursul zilei, vremea se va menţine deosebit de caldă, caniculară în orele amiezii când disconfort termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depãşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade.

La munte, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza şi seara, vor fi înorări temporare şi cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtî durată, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali.

La mare, vreme caldă. Izolat, vor fi condiţii de averse slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 30 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies