Când vor primi românii pensiile de Paște? Marcel Ciolacu: „O rog pe doamna ministru..”

Author: Laura Macovei

Când vor primi românii pensiile de Paște? Marcel Ciolacu: „O rog pe doamna ministru..”

Sursa: arhivă

Sărbătorile pascale bat la ușă, iar românii se pregătesc ușor ușor de cumpărături. Seniorii așteaptă cu nerăbdarea pensia, pentru a putea pune pe masă toate preparatele preferate ale copiilor și nepoților.

În această privință, premierul Marcel Ciolacu a făcut o solicitare urgentă către ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Când vor primi românii pensiile de Paște

Marcel Ciolacu a cerut să se ia toate măsurile necesare pentru a asigura ca toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

Această cerere a fost transmisă în contextul unei întâlniri de Guvern care a avut loc marți, unde premierul a subliniat importanța asigurării unui flux eficient de plăți către beneficiarii pensiilor înainte de sărbătorile pascale.

Marcel Ciolacu a evidențiat faptul că această măsură este crucială pentru a oferi siguranță și confort financiar pensionarilor în timpul acestui moment festiv al anului.

„O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții, și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, potrivit jurnalul.ro.

Citește și: Anumiți pensionari vor lua pensii mai mari după recalculare: Câți ani au lucrat aceștia în câmpul muncii și ce salarii au avut

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Poșta Română va avea program special săptămâna viitoare.

Cine beneficiază în acest an de tichetele de Paște

În acest an, autoritățile din România au lansat un program special de distribuire a tichetelor pentru masa de Paște  și au acordat asistență financiară celor care se confruntă cu dificultăți materiale în timpul sărbătorilor pascale.

Guvernul a deja identificat persoanele eligibile pentru acest sprijin și a publicat listele corespunzătoare. Criteriile de eligibilitate sunt riguros monitorizate, iar românii cu venituri mici care îndeplinesc aceste criterii sunt încurajați să depună o cerere pentru a primi tichetele.

Citește și: Se dau 2.000 de lei de la stat pentru cei care cresc acest tip de animal: Cererea se depune până la data de 30 iunie 2024. Carnea este mai sănătoasă decât a somonului

Sprijinul financiar va fi oferit:

 

  • beneficiarilor de venit minim de incluziune stabilit în baza Legii nr. 196/2016
  • persoanelor încadrate în gradul de handicap accentuat sau grav
  • pensionarilor ai căror venituri proprii, nete, sunt mai mici sau egale cu suma de 1.450 lei
  • pensionarilor care au un venit net mai mic sau egal cu valoarea pensiei sociale minime în vigoare la momentul depunerii cererii (1.281 lei)
  • persoanelor care au venit net cuprins între 1.282 lei şi 1.450 lei
  • persoanelor cu vârsta peste 60 ani, fără venituri

 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!