Cand intra in vigoare restrictiile de deplasarea in afara domiciliului. Mall-urile si cabinetele stomatologice s-au inchis

Incepand de luni, ora 22:00 vor fi impuse clar restrictiile in ce priveste deplasarea de la domiciliu, in timp ce mall-urile si cabinetele stomatologice s-au inchis.


In articol:

Mall-urile îşi suspendă activitatea începând de duminica, de la ora 22:00, conform Ordonanţei Militare anunţate de ministrul de Interne Marcel Vela în contextul măsurilor de prevenire infectării cu coronavirus. De la aceeaşi oră, este suspendată şi activitatea cabinetelor stomatologice.

Din această seară, ”se suspendă temporar activităţile de comercializare cu amănuntul, a produselor şi serviciilor, în centrele comerciale în care-şi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, cu excepţia vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice şi a serviciilor de curăţătorie”.

Tot începând din această seară, se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară. Prin excepţie, sunt permise intervenţiile stomatologice de urgenţă. Colegiul Medicilor Stomatologi a cerut Guvernului asigurarea accesului medicilor stomatologi la măsuri concrete de protecţie socială şi economică adecvate, ca urmare a acestei decizii.

De luni seară, de la ora 22:00, intră în vigoare şi restricţiile referitoare la deplasarea în afara domiciliului.

Dacă pentru perioada zilei autorităţile au făcut doar recomandări cu privire la deplasări, după ora 22:00, sunt impuse restricţii clare, iar pentru deplasări este necesară completarea unei declaraţii pe propria răspundere, iar în cazul persoanelor care merg la serviciu, este nevoie şi de o adeverinţă din partea angajatorului.

Citeste si: OMS anunta ca nu este suficient sa fie blocata populatia. Coronavirus poate sa reapara cand se ridica restrictiile

Citeste si: Placido Domingo a anunţat că este infectat cu coronavirus. Ce le cere oamenilor

Citeste si: Coronavirus Romania - Raed Arafat: "Sa nu creada lumea ca numarul cazurilor confirmate inseamna ca atatea sunt"

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate