Când începe Postul Paștelui în 2022

Author: Ana Dinu
Postul Pastelui 2022
Sursa: PixaBay

Ca în fiecare an, Paștele este sărbătătorit la o altă dată. În 2022, Paștele ortodox va avea loc în ultima săptămână din luna aprilie, în timp ce Paștele catolic va fi sărbătorit cu o săptămână mai devreme.

În funcție de data la care este sărbătorit Paștele sunt fixate Floriile și Rusaliile.

În anul 2022, Paștele ortodox va pica pe 24 aprilie, în timp ce Paștele catolic pică pe 17 aprilie.

De ce Paștele ortodox și cel catolic se sărbătoresc la date diferite

Data la care creștinii sărbătoresc Paștele se calculează în funcție de două fenomene ale naturii, unul cu dată fixă, care este echinocțiul de primăvară, iar altul cu dată schimbătoare, luna plină.

Cel din urmă face ca data Paștelui să varieze de la an la an.

De asemenea, utilizarea celor două calendare explică decalajul acestei sărbători la catolici și ortodocși. În timp ce Biserica Catoloică se raportează la echinocțiul de primăvară după calendarul gregorian, Biserica Ortodoxă calculează același eveniment astronomic după calendarul iulian, pe stil vechi.

Când pică Floriile în 2022

Săbătoarea Floriilor semnifică intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor. Duminica Floriilor este prăznuită cu o săptămână înainte de Paște. Sărbătoarea de Florii la ortodocși pică, în anul 2022, pe 17 aprilie, iar la catolici, pe 10 aprilie.

Zile libere de Paște

În perioada sărbătorilor pascale, românii au liber în prima și a doua zi de Paște, iar din anul 2018, și Vinerea Mare este zi liberă.

-22 aprilie 2022-Vinerea Mare-zi liberă sărbătorită vineri

-24 aprilie 2022- Paște Ortodox-zi liberă sărbătorită duminică

-25 aprilie 2022- a doua zi de Paște- zi liberă sărbătorită luni.

Citeste si: PAȘTE 2022. Când pică Paștele Ortodox și cel Catolic în anul 2022?

Când începe postul Paștelui în 2022

Postul Paștelui este cel mai aspru și cel mai lung dintre cele patru posturi de peste an. În 2022, Postul Paștelui la ortodocși va începe pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie, potrivit calendarului ortodox.  În timp ce, la catolici, Postul Mare ține de pe 28 februarie până pe 16 aprilie.

Andreea, criză de gelozie în Casa iubirii! Iată cum a reacționat Emanuel, dar și ce s-a întâmplat cu relația lor care a ajuns pe marginea prăpastiei!

Postul constă în reținerea de la anumite alimente și băuturi în scop religios. Mai mult, credincioșii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Astfel, postul trupesc trebuie însoțit de cel sufletesc.

Citeste si: Află: Ce tradiții și obiceiuri respectă credincioșii de Rusalii 2021

 

 


Cookies