Când este momentul ideal să se schimbe anvelopele de iarnă cu cele de vară?

,

Schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară trebuie să țină cont de o singură regulă: temperatura de afară trebuie să fie peste 7 grade Celsius, în funcție de zona geografică în care circulă un șofer. Lunile martie și aprilie sunt recunoscute pentru instabilitățile meteo în special în zonele montane. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă șoferilor să fie precauți în primele luni de primăvară.

Conducerea autoturismului având cauciucurile de iarnă pe timpul verii este un lucru contraindicat de specialiști din motive de siguranță. Materialul din care este fabricată anvelopa este prea moale și elastic în timpul verii, uzându-se mai rapid și la o performanță scăzută. Utilizarea cauciucurilor potrivite poate să facă diferența și contribuie la menținerea siguranței atunci când te afli pe drum. Dacă deja deții un set de anvelope de vară, este recomandat să verifici condițiile de depozitare pe timpul iernii.

Iar dacă trebuie achiziționate altele noi, recomandarea specialiștilor este să ții cont de o serie de aspecte precum: vremea și clima regională, tipul autoturismului, stilul de șofat și bugetul. 

Utilizarea anvelopelor de vară prezintă o serie de avantaje pentru șoferi și diferențele se văd mai ales în ceea ce privește investițiile de întreținere a autovehiculului. Astfel, principalele avantaje care stau la baza schimbării anvelopelor de iarnă cu cele de vara sunt următoarele:

 

Specialiștii în cauciucuri de la anvelope.ro te pot ghida să iei decizia optimă în ceea ce privește această investiție. Este important de reținut că micile detalii precum schimbarea anvelopelor atât pentru performanță, cât și pentru o experiență mai bună de condus, poate să garanteze siguranța în trafic. Siguranță care face diferența pentru tine și familia ta.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Profesoara care a creat un Silicon Valey în Prahova. Foştii ei elevi lucrează la marile companii IT din lume

Calendar creștin-ortodox 1 iulie 2022: Rugăciunea tămăduitoare de boli și neputințe care se rostește la începutul lunii a VII-a! Vineri e sărbătoare cu cruce neagră în calendar

Primele sancțiuni occidentale care dau rezultate în Rusia: industria auto s-a prăbușit cu 97%

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

La robinet le curge saramura, iar pielea li se usucă de la praf și sare. Este viața pe care localnicii din Luminița o duc de 30 de ani. Ei nu știu ce gust are apa potabilă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies