Campionii din temnita. Doi copii talentati isi irosesc copilaria intr-un beci si nu pot merge la antrenamente din cauza saraciei

Abia daca au cu ce sa se incalte si sa se imbrace, dar nu se gandesc o clipa sa renunte la visurile lor.

Nici intunericul, nici igrasia din beciul in care locuiesc nu-i impiedica sa spere ca, intr-o buna zi, vor ajunge la marile competitii ale lumii.

Am gasit-o pe Andrada asa cum am lasat-o acum trei luni: sta in maini si se da peste cap ca sa devina cea mai mare gimnasta a Romaniei. Pana sa ajunga insa pe marile podiumuri ale lumii, ea si fratiorul mai mic mananca pe genunchi, dorm unii peste altii si isi fac temele in acelasi beci ca o temnita.

De sub pamant, Andradei ii e teama de inaltimi. Viseaza la ele, totusi, cum viseaza sa-i rasara, intr-o zi, soarele in par. Parintii nu-i frang aripile, desi abia mai pot sa iasa la lumina de-atatea greutati - au ajuns dintr-o casa normala unde stateau cu chirie, in aceasta pivnita rece, dupa ce locuinta a fost retrocedata, iar tatal s-a imbolnavit si n-a mai avut putere sa munceasca.

Fericirile de moment sunt putine si, deocamadata, se masora in joaca: daca Andrada vrea sa fie Nadia, Andrei se viseaza Hagi. Deocamdata,  mama si tatal lor isi permit sa-i aiba la scoala premianti si sa o duca la antrenament numai pe ea.

Desi e grav bolnava si abia poate sa mearga, mama a batut de nenumarate ori la usa autoritatilor, in speranta ca va primi o locuinta sociala. Raspunsul e mereu acelasi. Pana acum, totul a fost in zadar. Reprezentantii municipalitatii sustin ca familia a fost inclusa pe lista de prioritati pentru a primi o locuinta sociala.

##VIDEO138812##

Pentru familia Andradei, orice ajutor e mana cereasca:

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate