Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind activitatea de picnic

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:23

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti proiectul de lege privind desfasurarea activitatii de picnic. Aceasta activitate se va putea desfasura doar in spatii special amenajate.

Proiectul de lege, care a intrunit 155 de voturi "pentru" si 10 abtineri, are ca obiect crearea cadrului legal privind desfasurarea activitatilor de picnic pe domeniul public sau privat al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale in vederea prevenirii reducerii si eliminarii impactului negativ generat de practicarea inadecvata a acestor activitati asupra mediului si asupra starii de sanatate a populatiei, informeaza Agerpres.

Activitatea de picnic este definita ca "orice activitate de recreere de afluenta publica desfasurata in zone de afluenta publica consacrate pe domeniul public sau privat al statului si sau al unitatilor administrativ-teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente, precum si, dupa caz, aprinderea sau nu a focului".


Potrivit acestui proiect, vor fi amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale care vor fi dotate cu utilitati si facilitaţi pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa.

Ele se vor gasi an parcuri si in zonele limitrofe ale padurilor situate in intravilanul localitatilor.

Desfasurarea activitaţii de picnic in alte zone decat cele amenajate special va fi interzisa.


Persoanele care merg la picnic nu vor avea voie sa spele obiectele folosite la aceasta activitate in apele din vecinatatea zonei speciale amenajate, nu vor avea voie sa hrănească animalele salbatice, sa distrugă plantele, sa posteze semne sau mesaje.

Ei trebuie, de asemenea, sa pastreze linistea si sa nu deranjeze comunitatile locale, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa-l supravegheze permanent, sa lase locul asa cum l-au gasit, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate, sa respecte bunele moravuri.


Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

 


Cookies