Calendar ortodox, marti, 25 august. Sarbatoare importanta pentru toti romanii. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi!

,

Astazi, 25 august 2020, in Calendarul Ortodox este mare sarbatoare si este interzis sa faci treburi casnice.


In articol:

Regulile Bisericii Ortodoxe Roamane spun ca pe 25 august nu se spala, deoarece, astazi, se sarbatoreste in calendarul ortodox, Aducerea Moastelor Sfantului Bartolomeu.

Cine a fost Sfantul Bartolomeu?

Sfantul Apostol Bartolomeu pomenit pe 25 august în calendarul ortodox este unul din cei doisprezece Apostoli. Impreuna cu Sfantul Apostol Filip si Mariami, sora acestuia, au fost prezenti in cetatile din Siria si Asia de Sus, vestind invatatura lui Hristos. Mai tarziu va ajunge in Arabia, Persia, India si apoi in Armenia, locul in care va fi ucis. Moastele sale au fost asezate intr-o racla si au adus multe tamaduiri. Datorita minunilor care se petreceau la mormantul acestuia, paganii au aruncat in mare racla in care se aflau moastele Sfantului Bartolomeu. Ele au ajuns in Liparia, unde, prin vedenie dumnezeiasca, episcopul Agaton insotit de cler si popor, le-a asezat intr-o biserica inchinata Sfantului Bartolomeu. Aici au ramas pana in vremea imparatului Teofil. Din cauza atacurilor venite din partea musulmanilor, moastele sale au fost duse in cetatea Venend.

Citeste si: Calendar ortodox 6 august 2020: sarbatoare mare astazi pentru crestini! Iata cele mai importante traditii care trebuie respectate de toti credinciosii!

Ce nu ai voie sa faci astazi

Crucea Neagra in calendar este sărbătoare medie, dar vine cu o serie de interdictii. Bătrânii și regulile bisericii spun că azi nu se spala, nu se coase, nu se dă cu matura și nu se lucreaza nici câmpurile sau grădinile.

Astfel ca astazi, pe 25 august nu se calca, iar singurele treburi casnice permise sunt cele ce nu pot fi amânate chm ar fi hrănirea animalelor sau în caz de necesitate mare curățenie.

 

Citește-ne pe
Citește și:

BAC 2020. Baremul la Matematică, sesiunea de toamnă 2020. Rezolvarea subiectelor

OFICIAL - 168 de decese în rândul pacienţilor cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. Un nou record la ATI

Bomba zilei: Alex Bodi ar putea face mulți ani de pușcărie! Ce legătură are cu fetele dispărute din Caracal. Descoperire de ultim moment a anchetatorilor

Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Matematică

BAC 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba și literatura română


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies