CALENDAR ORTODOX 2021! Sarbatoare mare pe 27 AUGUST. Ce mare sfânt este praznuit de romani

,
Fanurie
Sfântul Fanurie, sărbătorit pe 27 august[Sursa foto: Facebook]

În fiecare an, pe 27 august, îl sărbătorim pe Sfântul Fanurie.


In articol:

Sfântul Fanurie  este sărbătorit pe 27 august. Sfântul Fanurie s-a născut în Insula Rodos din Grecia, dar nu se știe data exactă a nașterii sale. Sfântul Fanurie avea doisprezece frați, el fiind cel mai mare. După ce tatăl său a murit, mama lui a ajuns să cânte și să joace prin diverse locuri, ducând o viață păcătoasă.

Când Fanurie a aflat despre acest lucru, a fugit în pustiu. După ce s-a botezat, a revenit în orașul în care s-a născut. Și-a găsit mama moartă intr-un local și a aflat că frații lui au plecat prin lume.

Citeste si: Sărbătoare joi, 26 august 2021: Creștinii prăznuiesc doi Sfinți importanți. Nu uita să le urezi ”La mulți ani” persoanelor care poartă aceste nume

CALENDAR ORTODOX 27 AUGUST

Fanurie a revenit în pustietate și a dus o viață grea, mâncând o dată la trei zile. Prin rugăciune a adus vindecat surzii, orbii, i-a botezat și i-a învățat adevărata credință. Chiar dacă a făcut atâtea minuni, a fost nevoit să plece din cetate din cauza oamenilor răi. Aceștia spuneau că minunile făcute de Sfântul Fanurie nu sunt făcute cu ajutorul lui Dumnezeu, ci al necuratului.

Fanurie ajunge în Egipt și o readuce la viață pe fiica regelui. După săvârșirea acestei minuni, împăratul și slujitorii săi s-au botezat. 

Citeste si: Când începe anul nou bisericesc 2021? Tradiții și superstiții de care să ții cont în această zi

CALENDAR ORTODOX 27 AUGUST

După ceva timp, vrăjitorii din Egipt s-au întors împotriva lui Fanurie și l-au supus la multe chinuri: i s-au tăiat mâinile și degetele de la picioare, urechile, i s-au smuls dinții, a fost bătut cu pietre, după care i s-a tăiat capul.

Moaștele Sfântului Fanurie au fost găsite de câțiva păstori, în jurul anului 1500, într-o peșteră. Lângă moaștele sale, au găsit și o piele de animal pe care era povestită viața Sfântului Fanurie.

Exista obiceiul ca în ziua cinstirii Sfântului Fanurie să se împartă turte oamenilor sărmani, cu scopul de a aminti de turtele lui Fanurie prin care făcea milostenie pentru iertarea sufletului mamei sale. Numele Fanurie, în limba greacă, înseamnă "cel ce arată" și din acest motiv este considerat a fi protectorul celor care au pierdut lucruri și persoana care îți descoperă calea de urmat în vreme de îndoială.

Tot pe 27 august, Biserica îi sărbătorește pe Sfântul Cuvios Pimen, Sfânta Muceniță Eutalia, și Sfântul Cuvios Liberiu, Sfântul Cuvios Osie, botezul famenului etiopian, săvârșit de Sfântul Filip și Sfânta Antuza cea Nouă.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

|| Când cade Sfânta Maria Mică în 2021 || Tradiții și superstiții de Sfânta Maria Mică

Liviu Dragnea: 'Asta vă cer eu, de ziua României'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

CALENDAR creștin ortodox septembrie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători religioase din luna septembrie 2021

RUGĂCIUNE Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Toți credincioșii trebuie să o rostească pe 29 august!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies