Calendar ortodox, 26 noiembrie 2020: Sarbatoare mare pentru crestini! Iata rugaciunea inchinata astazi Sfantului ocrotitor al copiilor!

,
Sfantul Stelian Paflegonul
Sfantul Stelian Paflagonul este cinstit de catre Biserica ortodoxa, in data de 26 noiembrie.

Biserica otodoxa il praznuieste astazi pe Sfantul Stalian Paflagonul, alaturi de alti doi mari Sfinti Cuviosul Alipie Stalpnicul si Cuviosul Nicon.


In articol:

Sfantul Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor nou-nascuti si al familiei crestine, este praznuit in Calendarul crestin-ortodox, in fiecare an, pe data de 26 noiembrie, alaturi de alti doi Sfinti importanti, Alipie Stalpnicul si Nicon.

Cine a fost Sfantul Stelian Paflagonul

Sfantul Stelian s-a nascut in secolul al VI-lea, la Adrianopolis, in provincia Paflagonia din Asia Mica (pe teritoriul Turciei de astazi), intr-o familie foarte bogata.

Sfantul Stelian Paflagonul a ramas cunoscut in religia crestina ca fiind ocrotitorul pruncilor, al mamelor, dar si al familiei crestine, ferindu-i de intristare, necazuri sau boli sufletesti si trupesti.

Sfantul Stelian era recunoscut pentru smerenia si altruismul sau deosebit. Astfel, la vremea potrivita, acesta si-a impartit averea saracilor si a hotarat sa devina monah si sa se dedice trup si suflet lui Dumnezeu. Dorind sa se adanceasca in rugaciune si in cunoasterea lui Dumnezeu, a plecat in pustie, unde a trait si s-a nevoit vreme indelungata intr-o pestera.
Mai tarziu, acesta a primit puterea de vindeca poporul de diverse boli. Din viata Sfantului Stelian s-a aflat faptul ca la un moment dat, a venit in popor o boala extrem de grava, care afecta in principal pruncii, iar parintii ramaneau fara de copii. Stiind mai multi de nevoitorul si pustnicul Stelian, au inceput meaga la el pentru a-i cere ajutorul pentru vindecarea copiilor. Astfel ca mamele care s-au rugat staruitor Sfantului Stelian au dobandit alti prunci, iar copiii bolnavi au fost vindecati prin minunile savarsite de Sfantul Stelian.

Sfantul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat in toate icoanele cu un copil in brate, pentru neobosita sa misiune de a-i proteja si vindeca pe cei mici, ajutandu-i in mod special pe copiii bolnavi.

Sfantul Stelian Paflagonul, 26 noiembrie
Sfantul Stelian Paflagonul este recunoscut drept grabnic aparator si vindecator al copiilor.

Rugaciune catre Sfantul Stelian Paflagonul

"Cuvioase Parinte Stelian, sprijinitorul si calauzitorul in rugaciunile noastre, patimile trupesti biruind si impreuna cu ingerii locuind, privesti neincetat marirea cea gatita sfintilor, de lumina cereasca umplan-du-te.

Acum, in marirea cereasca vietuind si inaintea imparatului Hristos stand, nu uita pe credinciosii care cu indrazneala inalta rugaciuni si cer sprijinul tau. Cel ce de la sanul maicii tale ai fost sfintit, si vas ales al Duhului Sfant te-ai aratat, luand sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de intristare si de boala, arata-te grabnic vindecator al suferintelor si al bolilor sufletesti si trupesti ale celor ce te lauda pe tine.

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai facut loc de preamarire a Sfintei Treimi, fa si din pustiul inimilor noastre tarina bine-placuta a harului dumnezeiesc, in care sa infloreasca crinii cei mantuitori ai credintei si sa se inmulteasca roadele sfintitoare ale faptelor bune; ocroteste cu rugaciunile tale familiile si pe copiii nostri, cerand de la Milostivul Dumnezeu iertare de pacate, sanatate si mantuire, ca prin tine si impreuna cu tine sa laudam numele cel sfant al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin."

Citeste si: Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși! Este prăznuit Sfântul ocrotitor al familiei și al copiilor

Citeste si: Calendar ortodox: Randuieli Bisericesti 2020

Sfantul Stelian Paflagonul, 26 noiembrie
Sfantul Stelian Paflagonul a savarsit multe minuni in timpul vietii sale.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rugăciunea „Tatăl nostru” a fost modificată! Ce s-a schimbat și cum va suna începând de acum?

Se întoarce roata - China a confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina britanică

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Acatistul Sfântului Mina. Ce spune, de fapt, acesta și care este rezumatul

Calendar Ortodox 2020. Mâine avem 3 sărbători: Sfântul Filip, Sfântul Grigorie Palama și lasatul secului pentru postul Nasterii Domnului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies