Calendar ortodox 26 mai 2021. Ce mare Sfant este praznuit astazi, in cea de-a cincea zi de miercuri dupa Sfintele Pasti, cand se sarbatoreste si Injumatatirea Cincizecimii!

,
 Sarbatoare mare astazi, 26 mai 2021!
Calendar crestin-ortodox 2021. Sarbatoare mare astazi, 26 mai 2021![Sursa foto: doxologia.ro]

Conform calendarului crestin-ortodox, in fiecare an la data de 26 mai, Biserica ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Apostol Carp, unul din cei 70 de apostoli.


In articol:

Biserica ortodoxa il praznuieste in fiecare an la data de 26 mai pe Sfantul Apostol Carp, unul din cei 70 de apostoli.
Anul acesta, praznicul Sfantului Apostol Carp a picat in cea de-a cincea zi de miercuri dupa Sfintele Pasti, cand se sarbatoreste si Injumatatirea Cincizecimii, care desi nu este considerat a fi unul dintre cele douasprezece praznice imparatesti, are totusi o insemnatate deosebita pentru religia crestin-ortodoxa, fiind de aceeasi mare anvergura

precum Invierea lui Lazar si sarbatoarea Intrarii Lui Iisus Hristos in Ierusalim.

Repere din viata Sfantului Apostol Carp

Potrivit crestinortodox.ro, Sfantul Apostol Carp a fost unul din cei saptezeci de apostoli, care i-a urmat si i-a slujit Sfantului Apostol Pavel, care l-a hirotonit episcop in Veria Traciei.
Despre cei 70 de Apostoli se cunoste faptul ca au fost chemati, de catre Mantuitorul Iisus Hristos, pentru a raspandi pretutindeni cuvantul Sau, trimitandu-i inainte pentru a propovadui cuvantul Sau.

soborul celor 70 de apostoli
Soborul celor 70 de Apostoli, care i-au slujit lui Iisus Hristos.[Sursa foto: doxologia.ro]

Peste ani, Sfantul Apostol Carp a ajuns sa predice Sfanta Evanghelie si pe insula Creta, unde l-a primit pe Sfantul Dionisie Areopagitul in casa sa.
Biserica Ortodoxa a consemnat si faptul ca Sfantul Carp a reusit sa converteasca multi pagani la religia crestina in acele vremuri. Si tot el i-a invat pe iudei ca Iisus Hristos s-a sacrificat pentru ei si le-a insuflat sa creada ca Mantuitorul este Dumnezeul adevarat si facatorul lumii.

sfantul apostol carp
Sfantul Apostol Carp, praznuit in fiecare an la data de 26 mai.[Sursa foto: doxologia.ro]

Ce semnificatie are Injumatatirea Cincizecimii

Conform crestinortodox.ro, Injumatatirea Cincizecimii se praznuieste in fiecare an in cea de-a cincea zi de miercuri dupa Sfintele Pasti, mai precis, la jumatatea intervalului cuprins intre Pasti si sarbatoarea Cincizecimii, in ziua de miercuri, inainte de duminica Samarinencii.
Praznuirea Injumatatirii Cincizecimii nu se numara printre cele douasprezece praznice imparatesti, insa datorita importantei sale a fost integrata totusi intre acestea.


Aceasta mare sarbatoare a Injumatatirii Cincizecimii este importanta deoarece urmareste lucrarea Mantuitorului Iisus Hristos de la Botezul Sau pana la Schimbarea la Fata si la Patimile Sale.

Citeste si: Calendar ortodox 25 mai 2021. Sarbatoare importanta astazi pentru crestin-ortodocsi! Iata ce rugaciune pot rosti credinciosii pentru sanatate!

Citeste si: Când pică în 2021 Înălțarea Domnului, cea mai importantă sărbătoare care are loc după Paște

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar ortodox 24 mai 2021. Un mare Sfant facator de minuni si tamaduitor este praznuit astazi!

VEȘTI PROASTE de la analiștii financiari: efectele NEGATIVE ale pandemiei vor afecta economia până în 2023

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Calendar ortodox 25 mai 2021. Sarbatoare importanta astazi pentru crestin-ortodocsi! Iata ce rugaciune pot rosti credinciosii pentru sanatate!

Rugaciunea de luni. Ce este bine sa rostesti la fiecare inceput de saptamana

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies