Calendar Ortodox 26 februarie 2021. Rugăciunea făcătoare de minuni, adresată Sfântului Porfiriu! Primești ajutor imediat dacă o rostești

,
Rugăciune
Rugăciunea făcătoare de minuni, adresată Sfântului Porfiriu!

Calendar Ortodox 26 februarie 2021. Pe data de 26 februarie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfantul Porfiriu.


In articol:

Conform Calendarului Ortodox 2021,  în fiecare an, pe data de 26 februarie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfantul Porfiriu.

Sfântul Porfiriu
Sfântul Porfiriu

Citeste si: Calendar Ortodox 25 februarie 2021. Sărbătoare importantă ASTĂZI pentru creștini! Iată ce mare Sfânt este prăznuit!

Cine a fost Sfantul Porfirie

Sfantul Porfirie s-a nascut in Tesalonic. La varsta de 25 de ani a ales calea credinței si s-a retras in pustia Egiptului, unde a stat intr-o manastire. Dupa cinci ani Porfirie ajunge la Ierusalim, unde Pravliu, patriarhul Ierusalimului, il numeste preot.

Dupa un timp, Dumnezeu i se descopera spunandu-i: "Da-mi Mie visteria- adica lemnul Crucii- pe care am adus-o la tine, pentru ca voiesc sa te insotesc cu o mireasa cu adevarat saraca, insa buna de obicei. Iar tu, luand-o pe ea, sa o impodobesti, ca sa-si uite saracia cea dintai”. Era chemarea sa la treapta de episcop in cetatea Gaza, un loc cu multe altare pagane. Pana la Sfantul Porfirie, nimeni nu a putut sa curete cetatea Gazei de paganism., potrivit crestinortodox.ro.

In momentul in care paganii din Gaza au auzit ca Sfantul Porfire va sosi in tinutul lor, acestia au incercat sa-l intarca din drum, astfel au pus pe cale spini, gunoi, au sapat gropi, au facut fum necurat

Citeste si: Calendar Ortodox februarie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători din această lună

Sfantul

Porfire va cere ajutor de la imparatul Constantinopolului si de la Sfantul Ioan Gura de Aur pentru a risipi templele idolesti. Imparatesei ii va spune: "Osteneste-te pentru noi stapana, ca pentru Hristos, iar El pentru osteneala ta iti va da un fiu, care va imparati inaintea ochilor tai si multi ani va vietui intru toata buna sporire a imparatiei". Dupa nasterea fiului vestit, imparateasa Eudoxia ii va trimite bani Sfantului Porfirie pentru constructia unei biserici.

Potrivit crestinortodox.ro, va distruge cele opt temple idolesti vestite din Gaza: Soarelui, Venerei, lui Apolon, Proserpinei, Ghecavei, lui Ieron, Fortunii si lui Marnas, iar in locul unui altar inchinat zeilor va construit o biserica. Asa a facut Sfantul Porfirie sa se umple cetatea Gazei de slava dumnezeiasca. A trecut la cele vesnice in anul 420.

Rugăciunea către Sfântul Porfiriu

Rugăciune
Rugăciunea către Sfântul Porfiriu

„Preacuvioase Părinte Porfirie, robule al Dumnezeului Celui Viu, primeşte laudele pe care ţi le aducem cu inimă smerită şi mijloceşte înaintea lui Dumnezeu pentru mântuirea noastră.

Ocroteşte-ne de tot răul şi de toată tulburarea.

Ajută-ne să biruim ispitele care ne stau înainte şi prin răbdarea noastră să dobândim cununile cele netrecătoare. Iar la înfricoşătoarea Judecată să fim feriţi de veşnica pedeapsă şi să fim aşezaţi în partea cea de-a dreapta, unde cu soborul tuturor sfinţilor te veseleşti de frumuseţile cereşti. Ca primind grabnicul tău ajutor să Îi mulţumim în vecii vecilor Dumnezeului Care te-a proslăvit.

Amin”.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar Ortodox februarie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători din această lună

Crește tensiunea între Ucraina și Rusia: Kievul anunță că un soldat a fost ucis, iar unul rănit

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Când începe postul Paștelui în 2021 și cât timp durează! Calendar ortodox 2021 pentru toti crestinii

Când îl sărbătorim pe Sfântul Nectarie și cum a ajuns să fie declarat sfânt de greci

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies