Calendar ortodox 21 mai 2021: Sunt praznuiti Sfintii Imparati Constantin si Elena! Iata rugaciunea grabnic ajutatoare pe care o pot rosti crendiciosii!

,

Potrivit calendarului crestin-ortodox, in fiecare an la data de 21 mai, Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfintii Constantin si Elena!


In articol:

Conform Bisericii Ortodoxe, la data de 21 mai, in fiecare an, sunt cinstiti Sfintii Constantin si Elena, alaturi de Sfantul Mucenic Pahomie, sarbatorit in aceeasi zi. Anul acesta marea sarbatoare crestina a picat in cea de-a treia saptamana dupa Sifntele Pasti, intr-o zi de vineri, in care va exista dezlegare la peste.

Cine au fost Sfintii Imparati Constantin si Elena?

Potrivit crestinortodox.ro, Sfantul Constantin a fost urmasul Imparatului Constantius Chlorus si al Elenei. Acesta s-a nascut la 27 februarie 272, dupa Hristos, in vechea cetate Naissus (in prezent orasul Nis, din Serbia). Sfantul Constantin i-a urmat tatalui sau la tron, dupa moartea acestuia, in anul 304, cand a fost proclamat imparat.

La scurt timp dupa incoronarea sa a intrat in conflict cu Maxentiu, fiul Imparatului Maximian, deoarece acesta isi dorea sa-i fure tronul. Cei doi isi declara razboi, iar cu o zi inainte de infruntare, in anu 312, Constantin a zarit pe cer o cruce luminoasa si o inscriptie "In hoc signum vinces" (ceea ce insemana in traducere: "Prin acest semn vei birui"). In timpul noptii i se arata Iisus in vis si il indeamna sa puna semnul Sfintei Cruci pe toate steagurile armatei lui si astfel Constantin ca birui cu ajutorul lui Dumnezeu.

In anul 313, Constantin va semna un decret prin care va pune capat prigonirii crestinilor si in acest mod, crestinismul a devenit religia acceptata in Imperiu. Peste ani, religia crestina va deveni religie de stat, pe vremea Imparatului Teodosie ce Mare (379-395).
Imparatul Constantin a trecut la cele vesnice in anul 337, la zece ani dupa moartea mamei sale, Elena.

In ceea ce o priveste pe mama sa, Imparateasa Elena, aceasta a fost cea care a descoperit pe dealul Golgotei Crucea Sfanta pe care a fost rastignit Iisus si care apoi a construit Biserica Sfantului Mormant, Biserica din Bethleem, pe cea

din nazaret si multe alte locasuri sfinte.

Rugaciune catre Sfintii Imparati Constantin si Elena

In ziua in care se praznuieste marea sarbatoare a Sfintilor Imparati Constantin si Elena, credinciosii crestin-ortodocsi pot inghina rugaciuni, ce au harul de a tamadui si de a ajuta la vreme de mari necazuri sau de boli grave. De asemenea crestinii se pot ruga pentru armonie in familie si in casnicie, deoarece Sfintii Imparati sunt ocrotitori ai casniciilor.

Rugaciunea de mai jos poate fi rostita ori de cate ori credinciosii au nevoie insa cu precadere in ziua de 21 mai, cand sunt cinstiti Sfintii Imparati Constantin si Elena.

"Sfintilor Imparati Constantin si Elena, cei ce sunteti mai cinstiti decat toti imparatii, alesii lui Dumnezeu, cazand inaintea voastra cu lacrimi va rugam: Dati-ne mangaiere si noua celor ce suntem in necazuri; voi sunteti mijlocitori Sfintei Treimi si puteti sa ne ajutati noua.

Auziti-ne si pe noi acum, alungati de la noi necazurile si nevoile ce vin asupra noastra in aceasta vremelnica viata si vindecati neputintele noastre, tamaduiti bolile noastre, potoliti rautatea noastra, izgoniti pe vrajmasii nostri vazuti si nevazuti. Dati-ne noua ca in pace si in liniste sa traim; ajutati-ne noua cu sfintele voastre rugaciuni. Pentru mantuirea sufletelor noastre faceti mila cu noi acum, cand cu frica si cu umilinta zicem catre voi asa: Bucurati-va, parintii crestinilor. Amin", potrivit crestinortodox.ro

Citeste si: Sfinții Constantin și Elena 2021. Ce se face ASTĂZI, în ajun de sărbătoare, pentru sănătate

Citeste si: Calendar creștin ortodox 2021. Sărbătorile importante și personalitățile marcante din fiecare lună

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sfinții Constantin și Elena 2021. Ce se face ASTĂZI, în ajun de sărbătoare, pentru sănătate

Florin Cîțu a intervenit la ANSVSA și a cerut AMENZI DRASTRICE, acolo unde este cazul

Cine este actualul iubit al fiicei lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea este acuzată că i-a distrus acestuia cariera

Sf. Constantin si Elena. Rugaciune pentru sanatate catre sfintii parinti

Sf. Constantin si Elena, obiceiuri si traditii. Ce sa faci ca sa ai bani tot anul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies