Calendar ortodox 11 ianuarie 2020. Rugaciunea catre Sfantul Teodosie cel Mare. Este cruce cu negru pentru credinciosi

,

Sfantul Cuvios Teodosie cel Mare a trait in perioada secolelor V-VI. S-a nascut in satul Mogarisos din tinutul Capadociei, in estul Turciei de astazi.


In articol:

Tatal sau se numea Proeresie si mama sa Evloghia, si erau amandoi credinciosi si cucernici. Intra de tanar in monahism, la o manastire din Ierusalim. Dupa ce petrece alaturi de pustnicul Longhin, se retrage intr-o pestera din apropierea Bethleemului, unde timp de 50 de ani s-a hranit doar cu ierburi salbatice si legume.

Datorita vietii sale, aduna in jurul sau multi ucenici. Va ridica o manastire langa pestera in care vietuia, unde va pune bazele vietii monahale de obste. De aici si supranumele de "incepator al vietii de obste“. Sfantul Cuvios Teodosie cel Mare a trecut la cele vesnice in jurul anului 529.

Sfantul Teodosie cel Mare, cunoscut ca si "intemeietor al vietii de obste", este un cuvios parinte care a trait in cadrul secolelor V-VI, in Asia Mica si in Palestina. Mormantul sau se afla si astazi in manastirea care ii poarta numele, aflata in apropiere de Betleem, pe drumul ce leaga Biserica Nasterea Domnului de Manastirea Sfantul Sava.

Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Cuviosul Teodosie cel Mare in ziua de 11 ianuarie.

" Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor, iar cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; pentru aceasta, te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, Teodosie, Parintele nostru.

Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre."

Smerite rugaciuni catre Sfantul Teodosie cel Mare

" Sadit fiind in locasurile Domnului tau, cu preastralucitele tale fapte bune ai inflorit si ai inmultit fiii tai in pustiu, cu ploile lacrimilor tale udandu-i, pastorule al turmelor lui Dumnezeu. Pentru aceasta, strigam tie: Bucura-te, Parinte Teodosie!"

Citeste si: Rugăciune vindecare boală. Rugă puternică pentru sănătate

Citeste si: Sfânta Parascheva- Rugăciunea care face minuni

"Multimile calugarilor, te cinstim pe tine, indreptatorule Teodosie, parintele nostru,

ca prin tine am cunoscut a umbla, cu adevarat, pe cararea cea dreapta. Fericit esti ca lui Hristos ai slujit si ai biruit puterea vrajmasului. Cel ce esti impreuna vorbitor cu ingerii, iar cu dreptii si cu cuviosii impreuna-locuitor, roaga-te Domnului sa miluiasca sufletele noastre."

"Impodobindu-ti sufletul tau cu infranare, cu dureri si cu rugaciuni, cu dumnezeiasca cuviinta te-ai facut partas cuviosilor, pururea slavite, si daruri de minuni cu adevarat ai primit, spre a tamadui neputintele celor ce te cinstesc pe tine cu credinta.

Drept aceea si multimile demonilor gonind, dai tamaduiri oamenilor in dar, de Dumnezeu purtatorule Teodosie. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa daruiasca iertare de greseli celor ce praznuiesc cu dragoste sfanta pomenirea ta."

sursa: crestiortodox.ro

Citeste si: Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen

Citeste si: Rugăciune pentru sănătate. Ce să rostești în caz de necaz

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Raluca Munte, ipostaze inedite alaturi de Simina si Alex Zanoaga, chiar inainte de cununia civila! Iata cum au fost surprinsi cei doi miri, pana sa rosteasca marele "DA"!

Rafila anunță sfârșitul variantei Delta în România: 'Va fi exclusiv Omicron. S-ar putea să ne apropiem de 30.000 de cazuri'

S-a născut în Spania, dintr-o mama româncă și tată marocan. A fost abandonată într-un orfelinat, dar soarta a făcut să fie repatriată. Așa a ajuns în România, unde un cuplu...

E oficial! Avionul prabusit in Iran a fost lovit de o racheta iraniana. Imaginile sunt publice

Adevarul despre marirea alocatiilor copiilor: "Si daca am vrea, nu am putea majora alocatiile"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies