Calendar creștin ortodox sâmbătă, 14 mai 2022. Îl sărbătorim pe un Sfânt Mucenic. Ce rugăciune trebuie să spunem azi

,
Sfântul Mucenic Isidor

Sfântul Mucenic Isidor

[Sursa foto: doxologia.ro]

Sâmbătă, 14 mai 2022 îl sărbătorim pe un Sfânt Mucenic. Sărbătoarea e cu cruce neagră în calendarul creștin-ortodox.


In articol:

Sfântul Mucenic Isidor este sărbătorit sâmbătă, 14 mai 2022 în calendarul creștin-ortodox.

Sfântul Isidor s-a născut în Alexandria și a fost conducător în armata împăratului Deciu (249-251), relatează crestinortodox.ro. Ostașul Iuliu l-a informat pe comandantul armatei împăratului Deciu că Isidor era creștin.

Aflând aceasta, într-o perioadă în care creștinii erau persecutați, lui Isidor i s-a cerut să renunțe la credința creștină și să jertfească idolilor.

A refuzat, iar ca pedeapsă pentru refuz i s-a tăiat limba. În chip miraculos, chiar și fără limbă, Isidor tot a reușit să Îl mărturisească pe Hristos. Pentru că nu a acceptat în niciun chip să renunțe la credință, Isidor a fost condamnat la moarte în anul 251. A primit cununa muceniciei prin tăierea capului.

Sfantul Mucenic Isidor

Sfântul Mucenic Isidor a făcut parte din armata lui Deciu, dar a fost supus la numeroase chinuri doar fiindcă era creștin

[Sursa foto: ziarullumina.ro]

Troparul Sfântului Mucenic Isidor

Glasul 4

Mucenicul Tău, Doamne, Isidor, întru nevoinţa sa, cununa nesctricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru.; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Citeste si: Marți, 10 mai 2022 îl sărbătorim pe un mare sfânt Apostol! Rugăciunea pentru fericire în căsnicie pe care trebuie să o spui astăzi!

Rugăciunea zilei de sâmbătă

Iată ce rugăciune trebuie să spunem în ziua de sâmbătă:

"Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu, cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi Îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai îndepărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în Rai.

Îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor şi suie mintea mea la cer, ca sa mă bucur de Faţa Ta. Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima, care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, iar a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoţit de Sfinţii Tăi Îngeri.

Îndură-Te, Doamne, şi de cei vii, şi de cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfinţilor Tăi către care zic şi eu, nevrednicul: O, fericiţi slujitori ai lui Dumnezeu! Nu încetaţi a vă ruga Lui ziua şi noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greşim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociţi pentru noi Darul şi ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu ştim a-l cere după cuviinţă. Nu încetaţi a vă ruga, pentru ca prin rugăciunile voastre, păcătoşii să câştige iertare, săracii ajutor, întristaţii mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înţelepciune, cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire şi toţi împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste şi închinăciune în veci. Amin".

Citeste si: Calendar creștin ortodox joi, 12 mai 2022. Un mare sfânt, sărbătorit astăzi! Ce a trebuit să pătimească pentru credință

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Lupte grele în jurul oraşului Harkov. Apărătorii întâmpină o rezistenţă dură din partea forţelor ruse: „E un întreg oraş subteran acolo. Au tranşee, buncăre”

Calendar creștin ortodox miercuri, 11 mai 2022. Mai mulți sfinți, sărbătoriți! Azi e dezlegare la pește!

Acuzat de Nicușor Dan, prefectul Capitalei răspunde: Sugerăm domnului primar general să găsească şi alte mijloace de comunicare directă, inclusiv telefonic

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar creștin ortodox marți, 10 mai 2022. Un mare Sfânt Apostol, sărbătorit astăzi! O parte din moaștele lui se află în București

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies