Calendar Creștin Ortodox, marți, 2 noiembrie 2021. Ce sărbătoare este marți

,
sarbatoare 2 noiembrie 2021 calendar crestin ortodox

Pe 2 noiembrie este sărbătoare în calendarul creștin ortodox 

[Sursa foto: captura youtube doxologia.ro]

Pe data de 2 noiembrie este mare sărbătoare în calendarul creștin ortodox. Iată ce sfinți sunt sărbătoriți marți de Biserica Ortodoxă Română.


In articol:

Potrivit calendarului creștin ortodox al lunii noiembrie 2021, marți este zi de sărbătoare. Credincioșii îi prăznuiesc pe data de 2 noiembrie pe Sfântul Gavriil cel nebun pentru Hristos și pe Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie. 

Calendar Creștin Ortodox, 2 noiembrie 2021. Cine a fost Sfântul Gavriil cel nebun pentru Hristos?

În fiecare an, pe data de 2 noiembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Gavriil cel nebun pentru Hristos. Acesta a fost canonizat de Biserica Georgiei. Numele real al Sfântului Gavriil cel nebun pentru Hristos era Goderdzi Urghebadze. Acesta s-a născut pe 26 august 1929, la Tbilisi. Încă din copilărie, Sfântul Gavriil cel nebun pentru Hristos a fost apropiat de credință. Se spune că obișnuia să construiască mici bisericuțe din bețele de chibrituri. Era retras, liniștit, tăcut și iubea foarte mult animalele.

După ce a aflat despre Hristos, la vârsta de 7 ani, Sfântul Gavriil cel nebun pentru Hristos a decis să își dedice toată viața slujirii Lui. Își petrecea majoritatea timpului citind din Sfintele Scripturi și rugându-se.

Pentru că a pus credința pe primul loc, Sfântul Gavriil cel nebun pentru Hristos a fost canonizat de Biserica Georgiei și s-a luat decizia ca acesta să fie prăznuit în fiecare an pe data de 2 noiembrie. Această dată nu a fost aleasă în mod întâmplător. Sfântul Gavriil cel nebun pentru Hristos a trecut la cele veșnice pe 2 noiembrie 1995, iar pe 21 decembrie 2021 a fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Georgiei.

sarbatoare 2 noiembrie 2021 calendar crestin ortodox

Sfântului Gavriil cel nebun pentru Hristos

[Sursa foto: captura youtube ]

Citeste si: Calendar creștin ortodox noiembrie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători religioase din luna noiembrie 2021

Calendar Creștin Ortodox, 2 noiembrie 2021. Cine au fost Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie?

Tot pe data de 2 noiembrie, în calendarul creștin ortodox sunt prăznuiți Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie. Aceștia au fost creștini persani, iar în vremea împăratului Sapor al II-lea au primit mucenicia, conform crestinortodox.ro.

Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie nu și-au ascuns credința în Dumnezeu, ci din contră, aceștia au mărturisit că sunt creștini, chiar dacă știau că vor avea de suportat consecințe grave. Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie, prăznuiți pe data de 2 noiembrie, au fost torturați și în perioada în care au fost închiși, acestora li s-a arătat de mai multe ori îngerul Domnului, oferindu-le puterea pentru a rezista în fața acestor chinuri greu de imaginat. 

Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie au făcut mai multe minuni prin rugăciunile lor, iar datorită acestui lucru, mulți păgâni au decis să treacă la creștinism, acceptând să primească credința în Iisus Hristos.

sarbatoare 2 noiembrie 2021 calendar crestin ortodox

Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie au fost torturați pentru că și-au mărturisit credința în Iisus Hristos

[Sursa foto: captura youtube ]

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox, luni, 1 noiembrie 2021. Ce mare sărbătoare este astăzi

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Parascheva. Aduce liniște sufletească și toți credincioșii trebuie să o rostească pe 14 octombrie

Legea offshore a fost publicată în Monitorul Oficial: Extracția gazelor din Marea Neagră poate începe

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce blestem poartă veșmintele Sfintei Parascheva? Detaliul pe care toți credincioșii trebuie să îl cunoască

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies