Calendar Creștin Ortodox, 30 noiembrie 2021. Sărbătoare mare pentru români: Sfântul Andrei! De ce e Sf Andrei protectorul românilor

,
Sf. Apostol Andrei

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul românilor

Marți, 30 noiembrie 2021 este sărbătoare mare în calendarul creștin ortodox, cu cruce roșie. E sărbătorit Sfântul Andrei, protectorul românilor.


In articol:

Sfântul Andrei este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin-ortodox. Marți, 30 noiembrie 2021 toți românii îl vor sărbători pe Sfântul Apostol Andrei, care a trăit și în țara noastră, în Dobrogea.

Sfântul Andrei a trăit într-o peșteră din Dobrogea o perioadă de timp, propovăduind Evanghelia. Se consideră că este protectorul tuturor românilor și apostolul care a creștinat țara noastră.

Calendar Creștin Ortodox, 30 noiembrie 2021. Sărbătoare mare pentru români: Sfântul Andrei!

Sfântul Andrei a fost unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Sfântul Andrei a fost, de fapt, primul apostol al Mântuitorului, dar nu a fost printre cei mai apropiați, aceștia fiind Petru, Iacob și Ioan. Sfântul Apostol Petru era chiar fratele Sfântului Andrei.

Potrivit Evangheliei lui Ioan, Sfântul Andrei l-a dus pe fratele lui, Sfântul Petru, la Mântuitorul nostru Iisus Hristos, spunându-i că l-a găsit pe Mesia.

Sfântul Apostol Andrei a fost mai întâi ucenicul lui Ioan Botezătorul, care i-a recomandat să îl urmeze pe Mântuitorul Iisus Hristos. Potrivit Evangheliei lui Ioan, Sfântul Andrei s-a decis să îl urmeze pe Iisus Hristos după ce l-a auzit pe Ioan Botezătorul spunând despre Iisus Hristos: „Iată mielul lui Dumnezeu!” (Evanghelia lui Ioan 1,36).

Sfântul Apostol Andrei a ajuns în Dobrogea după ce el și ceilalți apostoli rămași în Ierusalim după Învierea Domnului au tras la sorți unde să meargă fiecare. Sfântului Andrei i-a revenit Dobrogea, iar aici Sfântul a propovăduit Evanghelia și i-a creștinat pe români. De aceea este considerat protectorul tuturor românilor.

Sfântul Andrei a stat într-o peșteră din Dobrogea, iar aproape de locul unde se spune că a locuit sfântul s-a construit Peștera Sfântului Andrei, un obiectiv turistic de tip religios foarte important din jud.

Constanța.

sf andrei

Sfântul Andrei a poposit în Dobrogea, unde a propovăduit Evanghelia

Citeste si: De ce se citește Acatistul Sfântului Apostol Andrei? Cea mai puternică rugăciune care se spune pe 30 noiembrie

Sfântul Andrei: Iată o rugăciune importantă pe care să o rostești de Sfântul Andrei

Iată una dintre cele mai importante rugăciuni pe care să o spui către Sfântul Apostol Andrei, protectorul românilor:

"Zid ești credincioșilor și turn neclintit tuturor celor ce se sprijină pe tine.
Apărătorule al nostru din nevoi, pentru lucrarea de multe minuni laude de mulțumiri aducem ție, noi nevrednicii și păcătoșii. Și că cel ce ești minunat și preamilostiv, izbăvește-ne pe noi din toate nevoile ca să-ți cântăm ție: bucură-te făcătorule de minuni, Sfânte Părinte Andrei.

Privește către cei care se roagă către tine și cu bunătate părintească tinde milostiva izbăvire din toate nevoile, tuturor celor care cânta lui Dumnezeu. Puterea cerească umbrând duhul tău, ca dintr-un soare slobozește sfânte razele darurilor către cei ce se ating de ele și tămăduiește pe toți cei bolnavi cu trupul său cu sufletul.
Vifor de ispite și furtuni de nevoi învăluindu-ne pe noi, cu credință alergăm către tine Sfânte ca prin rugăciunile tale să le preschimbi pe toate în liniște. Vrând Făcătorul tuturor făpturilor să ne mântuiască de înșelăciunea dușmanilor, te-a trimis la noi ca pe un apostol, ca prin tine să învățăm să ne îndepărtăm de toate înșelăciunile lumii și prin viața curată să ne apropiem de Dumnezeu.

Zid ești credincioșilor și turn neclintit tuturor celor ce se sprijină pe tine. pentru aceasta alergăm noi la tine; roagă-te împreună cu noi, pentru ca de rugăciunile tale să se milostivească blândul Isus și să ne dăruiască iertare și dezlegare de păcate, nouă, puțin credincioșilor și păcătoșilor. Și-acum și-n vecii vecilor, de-a pururea. Amin".

Citeste si: 30 de mesaje superbe pe care să le trimiți de Sfântul Andrei. Cele mai frumoase urări pe care le poți face pe 30 noiembrie 2021

 

Citește-ne pe

Citește și:

Părinţi români amendaţi în Germania pentru că au luat copilul în călătorie, deşi în România nu e vacanţă şcolară

Parada de 1 Decembrie, Ziua Națională: Cine poate participa la eveniment! Ai nevoie sau nu de certificat verde?

Decret controversat în Afganistan - Prezentatoarele TV trebuie să-și acopere fețele

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

De ce se citește Acatistul Sfântului Apostol Andrei? Cea mai puternică rugăciune care se spune pe 30 noiembrie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies