Calendar Creștin Ortodox, 25 decembrie 2021. Creștinii ortodocși prăznuiesc Nașterea Domnului! Iată cine își serbează onomastica astăzi!

,

Biserica ortodoxă sărbătorește astăzi, 25 decembrie 2021, Nașterea Domnului sau Crăciunul, una dintre marile sărbători împărătești.


In articol:

În fiecare an la dată de 25 decembrie, creștinii ortodocși prăznuiesc marea sărbătoare a Naşterii Domnului (denumită în popor Crăciunul). Această mare sărbătoare împărătească ne vestește venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos, ce a sosit pentru mântuirea noastră.

Calendar Creștin Ortodox, 25 decembrie 2021. Nașterea Domnului sau Crăciunul

Potrivit crestinortodox.ro, Nașterea Domnului (denumită în popor și Crăciunul) reprezintă primul praznic împărătesc care se prăznuiește mereu pe dată de 25 decembrie 2021 în ordinea cronologică a vieții Mântuitorului Iisus Hristos. Și de asemenea este considerată și prima sărbătoare creștină dintre cele ale Mântuitorului, chiar dacă nu e tot atât de veche că și Paștele sau Rusaliile.
Naşterea Domnului Isus Hristos s-a săvârșit la nouă luni după Întruparea Să de la Duhul Sfânt, din momentul Bunei-Vestiri, când Dumnezeu a trimis pe Arhanghelul Gavriil să anunțe Fecioarei Maria:

„Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu ține! Iată roabă Domnului. Fie mie după cuvântul tău!”, potrivit basilica.ro

După nouă luni, Cezarul August a dat porunca să se înscrie toată lumea. Iar Iosif, logodnicul şi păzitorul Fecioarei Maria, Născătoare de Dumnezeu, a plecat împreună cu ea către Betleem, pentru a se înscrie.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox, 23 decembrie 2021. Creștinii ortodocși care postesc au dezlegare la ulei și vin! Ce sfinți sunt prăznuiți joi!

Însă Fecioara Maria urmă să nască și negăsind un loc de găzduire din pricina multor oameni care calatoareau la acea vreme, aceștia au intrat într-o peşteră săracă, care era şi adăpost al turmelor de oi și vite, şi acolo Fecioara L-a născut fără stricăciune şi fără durere pe Domnul nostru Iisus Hristos, L-a înfăşat că pe un Prunc şi L-a pus în ieslea animalelor pe Mântuitorul tuturor, pentru a se încălzi.
Și astfel avea să se împlinească prorocia rostită de Miheia, cu peste 400 de ani înainte de venirea pe lumă a lui Hristos.

„Şi tu, Betleeme, pământul lui Iuda, nicidecum nu ești mai mic între căpeteniile lui Iuda, că din ține va ieşi Conducătorul, Care va paşte pe poporul Meu Israel”,  potrivit

Evangheliei după Matei 2, 6; Miheia 5, 1).

În prima zi de Crăciun, crestinii ortodocsi care poartă prenumele de Cristian sau Cristina isi sărbătoresc onomoastica. Dar si cei care poarta nume derivate precum: Cristian, Cristina, Cristiana, Cârstea, Crâstea, Cirstea, Crîstea, Cristea, Hristea, Hristan, Cristache, Cristei, Cirstici, Cirstila, Cirstocea, Bista, Bistea, Bistel etc.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox, 24 decembrie 2021. Cine își serbează onomastica astăzi, în Ajunul Crăciunului! Creștinii prăznuiesc o mare Sfântă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Unde poți vedea slujba de Crăciun la televizor sau pe internet

Lionel Messi, chemat să salveze viața unui tânăr condamnat la moarte în Arabia Saudită

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar Creștin Ortodox, 24 decembrie 2021. Cine își serbează onomastica astăzi, în Ajunul Crăciunului! Creștinii prăznuiesc o mare Sfântă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies