Calendar crestin-ortodox 24 august: Iata cui trebuie sa ii spui astazi "La multi ani!"

Astazi crestinii ortodocsi ii sarbatoresc pe Sfantul Mucenic Eutihie, Cosma Etolul si Sfantul Mucenic Tation

Sfântul Mucenic Eutihie a fost ucenicul Sfântului Ioan Evanghelistul şi al Sfântului Apostol Pavel. El a fost sfinţit ca Apostol misionar şi a vestit cu mult curaj credinţa în Domnul Iisus Hristos, distrugând multe temple păgâne. În timpul călătoriilor sale misionare, Sfântul Eutihie a fost însoţit neîncetat de un înger al Domnului, care îl întărea şi îi vestea toate cele ce aveau să i se întâmple. Acelaşi înger l-a hrănit în chip minunat pe Sfântul Eutihie în vremea în care se afla închis în temniţă.

Citeste si: Rugaciuni puternice. Ce rugaciuni sa spui cand ai nevoie de un miracol. Cum se spun rugaciunile

Citeste si: Se schimbă tot ce se știa despre înmatricularea auto. E în Monitorul Oficial - capital.ro

Prins şi încătuşat pentru credinţă, Sfântul Sfinţit Mucenic Eutihie a fost aruncat în foc şi a fost dat hrană fiarelelor sălbatice, dar a ieşit nevătămat, prin purtarea de grijă a Lui Dumnezeu. La urmă, pentru că nu a lepădat credinţa în Domnul Iisus Hristos, a fost ucis cu sabia.

Unii afirmă că Eutihie ar fi fost cel despre care se face pomenire în Faptele Apostolilor, cap. 3 (un tânăr oarecare, anume Eutihie, şezând la fereastră, ameţit de somn, a căzut din acea casă de la rândul al treilea şi, murind, a fost înviat de Sfântul Apostol Pavel). Pentru a nu ne face părtaşi confuziei, amintim că cel care a căzut era din Troada (Troia), pe când Sfântul Mucenic Eutihie pe care îl cinstim astăzi era din Sevastopol. Chiar şi trecerea la cele veşnice a acestora doi este diferită: cel pomenit în Faptele Apostolilor a murit în Spania, în vreme ce Sfântul Sfinţit Mucenic Eutihie a sfârşit la Efes, tăiat cu sabia.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies