Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022: Cinstirea Sf Mironosițe care a văzut prima minunea învierii lui Hristos. Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor se rostește vineri

,
Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022. Sf Mironosiță Maria Magdalena

Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022. Sf Mironosiță Maria Magdalena

[Sursa foto: doxologia.ro]

Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022. Biserica Ortodoxă o cinstește vineri pe Sf Mironosiță care a văzut prima învierea lui Hristos. Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor se rostește vineri.


In articol:

Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022. Potrivit calendarului creștin, Biserica Ortodoxă o cinstește vineri pe Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena, despre care se crede că a văzut prima minunea învierii lui Hristos, potrivit cuvintelor Evangheliei (Marcu 16 :9).

Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor pe care este bine să o rostești vineri. 

Citeste si: Acatistul Sfântului Ilie. Rugăciunea pentru izbăvirea de păcate și de boli grele care se rostește în ziua de Sf Ilie

Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022. Maria Magdalena 

calendar crestin ortodox 22 iulie 2022

Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022. Sf Mironosiță Maria Magdalena

[Sursa foto: Pinterest]

Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022. Potrivit calendarului creștin, vineri se face prăznuirea Sf Mironosițe și întocmai cu apostolii Maria Magdalena.

Magdala (ou Magada ou Dalmanuta), mic sat de pescari aflat pe tarmul occidental al lacului Ghenizaret, la 5 km de orasul Tiberiada, era patria Sfintei Maria Magdalena. Fecioara cu avere, a trait cu frica de Dumnezeu si cu ascultarea poruncilor Lui, pâna in ziua in care a fost posedata de sapte diavoli (cf. Marcu 16, 9 ; Luca 8, 2).

Cuprinsa de aceasta boala si negasindu-si nicicum odihna, ea afla ca Iisus Hristos ajunsese pâna in tinutul ei, dupa ce traversase Samaria si ca atragea multimi multe dupa El, prin minunile pe care Le savârsea si prin invatatura Sa cea cereasca.

Plina de speranta, ea alerga spre El si, asistând la minunea inmultirii pâinilor si a pestilor, in numar suficient de mare pentru a hrani peste 4 000 de oameni (Matei 15, 30-39), se arunca la picioarele Mântuitorului si ii ceru sa o conduca pe calea vietii vesnice.

Izbavita din aceasta incercare, ea renunta la bunurile sale si la orice atasament la lume pentru a-l urma pe Iisus in toate periplurile sale, impreuna cu Apostolii, Maica Domnului si alte femei pioase care se pusesera in serviciul Lui dupa ce au fost vindecate de el din diverse boli. : Maria, mama lui Iacov cel mic si al lui Ioset, Maria lui Cleopa, Ioana, sotia lui Huza ; Suzana si Salomea, mama fiilor lui Zevedeu.

Când si-a terminat misiunea in Galileea, Domnul Se indrepta catre Ierusalim, in ciuda atentionarilor primite din partea celor apropiati. Maria Magdalena il urma fara ezitare si se imprieteni cu Marta si Maria din Betania. Pe când Domnul tocmai eliberase un posedat care era mut si afirma ca el alunga demonii prin Duhul lui Dumnezeu, o voce se ridica din multime si striga : " Fericit pântecele care Te-a purtat si sânul care Te-a alaptat ! "( Luca 11, 27).

Acest glas se presupune a fi fost cel al Mariei Magdalena.  Ea asistase si la invierea lui Lazar si atunci fu intarita in credinta sa in Fiul lui Dumnezeu. In timp ce ceilalti discipoli isi abandonasera Invatatorul in momentul arestarii Sale, ea il urma pâna in curtea marelui preot apoi la tribunalul lui Pilat, asista la procesul Sau nedrept, la Patimile sale si ramase lânga Cruce, impreuna cu Maica Domnului si cu Sfântul Ioan Teologul (Ioan 19, 25).

Totul fiind de-acum indeplinit si sângele Mântuitorului fiind scurs din coasta Sa pentru a curati pamântul, Maria isi invinse durerea si lua initiativa ingroparii Lui. Stiind ca nobilul sfatuitor Iosif din Arimateea (cf. 31 iulie) sapase nu departe un mormânt nou in stânca, ea se duse sa il gaseasca si il convinse sa ii cedeze acel mormânt pentru a-l ingropa pe cel omorât pe Cruce.

Citeste si: Racla cu brâul Maicii Domnului a ajuns în România. Rugăciunea rostită cu credință la raclă e vindecătoare de necazuri și boli grele

Incurajat de credinta hotarâta a acestei femei, Iosif obtinu din partea lui Pilat autorizarea in acest sens si impreuna cu Nicodim, membru al Sanhedrinului care era discipol in ascuns al lui Iisus, coborî Trupul de pe Cruce si il infasura intr-un giulgiu pentru a-l depune in mormânt. Maria Magdalena si Maica Domnului asistau la aceasta scena si au cântat atunci un imn de inmormântare, insotit de lacrimi, in care stralucea totusi nadejdea lor in Inviere (acest cântec funebru este tema Slujbei Utreniei a Sâmbetei Mari).  

Dupa ce mormântul a fost inchis cu o piatra mare ce fusese rostogolita pâna la intrare, Iosif si Nicodim se retrasera dar cele doua femei Sfinte ramasera asezate, in lacrimi in fata mormântului, pâna târziu in noapte. Parasind locul, ele se hotarâra ca imediat dupa ce se termina odihna Sabbatului sa vina inapoi la mormânt cu bune miresme pentru a mai imbalsama o data trupul Mântuitorului (Marcu 16 :1). Mai multe informații despre viața Mariei Magdalena pe calendar-ortodox.ro. 

Rugăciune pentru iertarea păcatelor. Calendar creștin 22 iulie 2022 

Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022. Rugăciunea către Sf Mironosiță Maria Magdalenă pentru iertarea păcatelor

O, Sfântă Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena! Tu, cu căldura dragostei tale pentru Hristos Dumnezeu, ai călcat sub picioare măiestriile cele rele ale vrăjmaşului şi L-ai aflat pe Hristos, Mărgăritarul cel fără de preţ, şi ai dobândit Împărăţia cerurilor. Pentru aceasta cădem către tine şi cu suflet umilit şi cu inima înfrântă strigăm ţie noi, nevrednicii: Caută dintru înălţimea cerului spre noi, cei ce suntem în luptă cu ispitele păcatelor; vezi cu cât de multe păcate şi nevoi vrăjmaşul în toată ziua ne împiedică, căutând pieirea noastră.

Slăvită şi întru tot lăudată ucenică a lui Hristos Maria Magdalena, roagă-L pe Cel iubit de tine, Cel ce şi El pe tine te-a iubit, pe Hristos Dumnezeu, ca să ne dăruiască lăsarea greşelilor noastre celor multe, să ne întărească cu darul Său, cu trezvie şi vitejeşte să umblăm pe calea sfintelor Lui porunci şi să ne facă pe noi lăcaş binemirositor al Sfântului Duh, ca aşa, în pace, neruşinaţi să sfârşim viaţa noastră cea cu multe osteneli pe pământ şi să ne sălăşluim în lăcaşurile raiului ceresc cele luminate şi fericite, unde cu toţi sfinţii totdeauna cu bucurie preamăreşti Treimea cea de o fiinţă, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh. Amin.

Citeste si: Când începe postul Sf Marii 2022. Ce nu e bine să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului

Calendar creștin-ortodox 22 iulie  

Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022. Sf Marcela din Chios

Calendar creștin-ortodox 22 iulie 2022. Sf Marcela din Chios

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Potrivit calendarului-creștin ortodox, tot la data de 22 iulie 2022 Biserica face pomenirea Sfintei Mucenițe Marcela din Chios. 

Sfânta Marcela s-a născut și a trăit în secolul al XV-lea, în localitatea Volissos, aflată la o distanță de 40 de kilometri de capitala insulei Chios. Ea a moștenit credința creștină și curăția feciorelnică de la mama ei, care era o creștină deosebit de evlavioasa, în pofida faptului că era căsătorită cu un bărbat păgân. Pentru că mama ei a murit pe când Marcela era încă foarte mică, ea a rămas în grija tatălui ei, care era conducătorul localității.

Aceasta sfântă și-a păstrat fecioria cu prețul vieții, primind cununa mucenicească. Ea a fost tăiată în bucăți de propriul ei tată, stăpânit de duhul desfrânării, în jurul anul 1500.

Sfânta Marcela este ocrotitoarea insulei Chios ai a tuturor celor care lupta cu patima desfrânării, dorind a trai in curăție.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Calendar ortodox 1 octombrie 2022: Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie în calendar! Ce este absolut necesar să facă sâmbătă creștinii

China dă o mare lovitură: Xi Jinping anunță că au intrat în cursă directă cu SUA

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ce rugăciune puternică se rostește pe 1 octombrie, de Acoperământul Maicii Domnului. Este grabnic ajutătoare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies