Calendar Creștin Ortodox, 20 noiembrie 2021. Sărbătoare cu cruce neagră. Sâmbătă este prăznuit un mare sfânt

,
sarbatoare 20 noiembrie 2021 calendar crestin ortodox

Pe 20 noiembrie este sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox 

[Sursa foto: Captură YouTube doxologia]

Pe 20 noiembrie, în calendarul creștin ortodox este prăznuit un mare sfânt. Este sărbătoare cu cruce neagră sâmbătă.


In articol:

Biserica Ortodoxă prăznuiește sâmbătă, 20 noiembrie 2021, un mare sfânt. În prima sâmbătă din Postul Crăciunului este sărbătoare cu cruce neagră. Mai exact, pe data de 20 noiembrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul.

Cine a fost Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul, prăznuit pe 20 noiembrie? Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox

În fiecare an, pe data de 20 noiembrie este sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox. În această zi, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul. Se spune că acesta s-a născut în orașul Irinopolis, undeva în sud-estul Asiei Mici. Foarte credincios, Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul a ajuns la o mănăstire din Decapole, loc unde a trăit aproximativ 14 ani. Credința l-a împins pe Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul să se retragă într-o peșteră pentru a se putea ruga în liniște, fără ca cei din jur să îi distragă atenția. Cu toate acestea, Dumnezeu i s-a arătat și l-a îndemnat să renunțe la viața pe care o ducea în peșteră și să se alăture oamenilor pentru a le fi de ajutor.

Învățăturile bisericești arată că Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul era înzestrat cu puterea de a alunga duhurile rele și demonii. Astfel, mulți dintre cei care erau posedați de duhuri necurate și care i-au cerut ajutorul Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul au reușit să se vindece, porivit crestinortodox.ro.

În fiecare an, Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe 20 noiembrie. La această dată, în anul 842, sfântul a trecut la cele veșnice.

Moaștele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul se află în România, mai exact la Mănăstirea Bistrița, din județul Vâlcea.

sarbatoare 20 noiembrie 2021 calendar crestin ortodox

Credincioșii obișnuiesc să se roage la moaștele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul pentru a scăpa de probleme

[Sursa foto: Captură YouTube doxologia]

Citeste si: Ce semnificație are Ovidenia sau Intrarea în Biserică a Maicii Domnului? Ce sărbătorim pe 21 noiembrie

Rugăciune către Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul  

Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul a adus alinare foarte multor persoane care nu își puteau găsi liniștea, motiv pentru care se crede că rugăciunile către el pot face adevărate minuni.

Anual, o mulțime de persoane se închină la moaștele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul în speranța că se vor vindeca de boli sau că vor scăpa de probleme. Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul poate fi rostită pe 20 noiembrie, atunci când în calendarul creștin ortodox se face pomenirea acestuia, potrivit doxologia.ro.

„O, întru tot Sfinte Cuvioase Părinte Grigorie, cel ce din pruncie te-ai dat pe tine Domnului rănindu-te de focul dragostei Lui şi părăsind toate deşertăciunile lumii ca pe nişte gunoaie, lăsând şi pe părinţii tăi, ai urmat cu toata dragostea după Dânsul, iubindu-L mai mult decât toate bunătăţile cele trecătoare ale lumii acesteia. Că luminându-ţi-se ochii sufletului tău, cu toată curăţia I-ai slujit Lui ca un înger în trup, Care te-a preamărit cu darul facerii de minuni în viaţă şi după moarte, că aşa măreşte Dumnezeu pe cei ce-L slăvesc pe El. De la Care, Fericite, după multe trude şi osteneli, ai aflat har şi milă, că sfinţindu-te priveşti cu cetele îngereşti la lumina cea preadulce a Preasfintei Treimi. Rugămu-te dar, Sfinte al lui Dumnezeu, primeşte aceste rugăciuni de la noi, slugile tale, care nădăjduim la ajutorul tău, cei ce ne-am îmbogăţit cu sfintele tale moaşte, care cu darul lui Dumnezeu revarsă mireasmă bună şi încuviinţată celor credincioşi. Deci avându-te către Milostivul Dumnezeu bun părtinitor, aducem ţie această puţină a noastră rugăciune, şi fii folositor şi rugător pentru noi către Dumnezeu, ca prin rugăciunile tale să fim apăraţi de luptătorii noştri vrăjmaşi văzuţi şi nevăzuţi, izbăvindu-ne şi de toată ispita şi necazul cel negândit şi neaşteptat şi de chinurile cele veşnice ce va să fie şi să aflăm mila în ziua Judecăţii a ne învrednici şi noi cu tine de nespusele bunătăţi, privind lumina cea preadulce şi desfătată a feţei lui Dumnezeu, slăvind pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”, aceasta este rugăciunea către Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul.

sarbatoare 20 noiembrie 2021 calendar crestin ortodox

Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul, prăznuit pe 20 noiembrie

[Sursa foto: Captură YouTube doxologia]

Citeste si: Ce se mănâncă în Postul Crăciunului? Alimentele pe care este interzis să le consumi

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cine trebuie să citească Acatistul Sfântului Mina? Când și cum se rostește rugăciunea

Alexandru Rafila a cedat presiunilor de la nivel european: S-a vaccinat cu a treia doză

Se majorează alocaţiile pentru copiii români la peste 7 milioane de lei pe lună.  Decizia va fi anunţată de Curtea de Justiţie a UE

Când se mănâncă pește în Postul Crăciunului 2021? Zilele în care românii au dezlegare la pește

Când începe și cât durează Postul Crăciunului în 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies