Calendar Creștin Ortodox, 1 decembrie 2021. Ce sărbătoare este miercuri și ce nu au voie credincioșii să facă în această zi sfântă

,
sarbatoare 1 decembrie 2021 calendar crestin ortodox

Este sărbătoare în calendarul creștin ortodox pe 1 decembrie 

[Sursa foto: Captură YouTube]

Ziua de 1 decembrie are atât o semnificație istorică, cât și una religioasă. În calendarul creștin ortodox este sărbătoare miercuri. Doi mari sfinți sunt prăznuiți în această zi.


In articol:

Calendarul creștin ortodox al lunii decembrie începe cu o sărbătoare importantă pentru credincioși.

Pe 1 decembrie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfântul Proroc Naum și pe Cuviosul Filaret Milostivul. 

Calendar Creștin Ortodox, 1 decembrie 2021. Cine au fost Sfântul Proroc Naum și Cuviosul Filaret Milostivul?

Este sărbătoare pentru credincioși pe data de 1 decembrie. Miercuri, în calendarul creștin ortodox sunt prăznuiți Sfântul Proroc Naum și Cuviosul Filaret Milostivul. Astfel, la început de decembrie este sărbătoare pentru toți credincioșii.

Sfântul Proroc Naum era din Elcheseea și a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos. Acesta a murit la doar 45 de ani, iar în traducere, numele său înseamnă odihnă sau mângâiere. Despre Sfântul Proroc Naum este cunoscut faptul că le-a vestit ninivitenilor ca cetatea lor va pieri, lucru care, în cele din urmă, s-a întâmplat.

Cuviosul Filaret Milostivul a trăit în perioada anului 780, acesta având o familie frumoasă, dar și multe bogății: vite, holde și multe alte pământuri aducătoare de roade. Având foarte multe bogății, Cuviosul Filaret Milostivul a decis să le împartă cu cei săraci. Astfel, el i-a ajutat pe toți cei care nu aveau un adăpost deasupra capului, nu aveau casă sau erau singuri pe lume. 

Pentru a-l pune la încercare, Dumnezeu a îngăduit ca Sfântul Cuvios Filaret Milostivul să sărăcească. În acel moment, Cuviosul Filaret Milostivul și-a demonstrat credința în Dumnezeu, având în vedere că nu s-a răzvrărit împotriva Lui și nici nu i-a cerut socoteală pentru situația grea în care se afla.

Înainte să treacă la cele veșnice, Cuviosul Filaret Milostivul și-a chemat toate rudele și le-a prezis tot ceea ce avea să li se întâmple. Cei care l-au cunoscut pe Cuviosul Filaret Milostivul au primit cu greu moartea acestuia, mai ales că în timpul vieții a ajutat o mulțime de persoane.

sarbatoare 1 decembrie 2021 calendar crestin ortodox

Sfântul Proroc Naum, prăznuit pe 1 decembrie 

[Sursa foto: Captură YouTube]

sarbatoare 1 decembrie 2021 calendar crestin ortodox

Cuviosul Filaret Milostivul, cunoscut pentru că i-a ajutat pe cei sărmani 

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: A început postul Crăciunului 2021. Tradiții legate de această importantă perioadă din an!

Ce nu au voie credincioșii să facă pe 1 decembrie, atunci când sunt prăznuiți Sfântul Proroc Naum și Cuviosul Filaret Milostivul?

Sfântul Proroc Naum și Cuviosul Filaret Milostivul sunt prăznuiți în fiecare an pe data de 1 decembrie. Sărbătoarea pică în Postul Crăciunului, iar cum în 2021 ziua cade într-o zi de miercuri, credincioșii ar trebui să se abțină de la alimentele de origine animală. 

În ziua în care sunt pomeniți Sfântul Proroc Naum și Cuviosul Filaret Milostivul, creștinii ortodocși nu au voie să mănânce „de dulce”, ci ar trebui consumate doar alimente de post. Tot în această zi, credincioșii nu au voie să se certe sau să gândească rău despre cei din jurul lor.

În Postul Crăciunului, toți credincioșii sunt sfătuiți să fie mai buni, iar postul pe care îl țin să nu fie doar unul alimentar, ci și unul care să le elibereze sufletele de greutăți.

Citeste si: Ce se mănâncă în Postul Crăciunului? Alimentele pe care este interzis să le consumi

 

Citește-ne pe

Citește și:

Dana Rogoz, în costum de baie: „Ţi se văd coastele”

Rugăciunea care se citește în Postul Crăciunului 2021. Este important ca toți credincioșii să o rostească

Rusia și China formează deja un tandem. La ONU au respins fără drept de apel o rezoluție a SUA împotriva Coreei de Nord

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Când se mănâncă pește în Postul Crăciunului 2021? Zilele în care românii au dezlegare la pește

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies