Cairo este următoarea ta destinație de vacanță? Iată ce trebuie să bifezi!

Plănuiești să vizitezi Cairo, orașul exotic din ținuturile africane? Dacă nu ai vizitat încă Egiptul, care uimește și fascinează prin cultură, bogăție și mister, acum este momentul! Iată ce trebuie să bifezi dacă vrei să pleci prin early booking în Egipt, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Piramidele din Giza

Când ajungi în Egipt, nu ai cum să ratezi una dintre cele 7 minuni ale lumii, reprezentată de Piramidele din Giza.

Acest complex de monumente se numără printre cele mai cunoscute piramide din antichitate și atrage anual atât turiști, cât și istorici, arheologi, fotografi și exploratori, dornici să afle misterele acestor piramide. Piramidele din Giza reprezintă un simbol al Egiptului, situate la vest de Valea Nilului și la 18 km de Cairo, capitală modernă a Egiptului. Aceste comori ale Egiptului Antic au fost create în Împărăția veche, în timpul dinastiei lui Keops. Piramida cu același nume este construită din peste 2 milioane de blocuri de calcar și este de departe una dintre cele mai faimoase, pe care merită să o vezi dacă vizitezi Cairo. La fel de populare sunt și piramidele Kefren și Mikerinos.

Muzeul de Egiptologie din Cairo

Un alt loc important pe care merită să-l vezi atunci când ajungi în Cairo este Muzeul de Egiptologie, o clădire veche care conține cea mai mare colecție de artefacte din perioada faraonilor.

Turiștii sunt de fiecare dată uimiți atunci când calcă pragul muzeului, întrucât toate obiectele din interior au o vechime de peste 5000 de ani. Muzeul de Egiptologie din Cairo se află în centrul orașului, în Piața Tahrir și este format din parter și etaj. Dacă la parter există monede vechi, statui și bucăți de papirus, la etaj vei descoperi și încăperi atractive, precum cele dedicate celebrului rege egiptean Tutankamon. Totuși, trebuie să te înarmezi cu răbdare, deoarece vizita într-un astfel de muzeu poate dura de la câteva ore până la o zi întreagă, ținând cont de
colecția impresionantă de peste 100.000 de piese antice.

Templul zeiței Isis

Templul zeiței Isis de la Philae are o vechime de peste 2000 de ani, Philae reprezentând numele insulei unde a fost mutat templul, după ce a fost construit barajul de la Aswan. Zeița Isis a fost mama simbolică a tuturor regilor și a lui Horus, a cărei imagine a rămas și astăzi în conștiința egiptenilor.

Templul rămâne unul dintre cele mai mari și cele mai frumoase din Egipt, amplasat într-un loc spectaculos și construit astfel încât lumina soarelui să pătrundă printre coloanele principale.

 

 

 

 

Orașul Luxor

Una dintre cele mai frumoase experiențe de care te poți bucura când mergi în Cairo este vizita în orașul Luxor.

Dincolo de templu, vei fi surprins de arhitectură, lumini și spectacolul vizual care scaldă întreg complexul. Nu omite nici vizita la Karnak, care reprezintă unul dintre cele mai mari temple din lume. Toată simfonia arhitecturală te va lasă fără respirație!

Croazieră pe Nil

Vrei să te bucuri de o experiență inedită în Cairo? Optează pentru o croazieră pe Nil, care îți oferă ocazia să te distrezi în Egipt și să vezi lucruri la care nu are acces oricine. Poți alege dintre o croazieră într-o ambarcațiune tradițională sau o navă de pasageri, pentru o experiență de neuitat. Unele dintre cele mai spectaculoase croaziere pe Nil sunt acelea care pornesc din Cairo-Aswan și iau sfârșit în orașul Luxor.

Barajul Aswan

Barajul Aswan poate fi adăugat pe lista ta de obiective turistice din Egipt, datorită peisajului impresionant. Acesta este cel mai mare baraj din Egipt și este situat lângă orașul Aswan, în apropiere de fluviul Nil. Zona a înflorit datorită eforturilor guvernului de a controla curgerea Nilului și de a împiedica revărsările fluviale. Barajul are o frumusețe aparte și poate fi văzut printr-o călătorie cu vaporul, de-a lungul râului.

Oaza Siwa

Superba oază Siwa se află la aproximativ 60 de km de granița cu Liban și la 600 de km de Cairo, fiind locuită încă de acum 10.000 ani.  Este situată la 18 m sub nivelul mării și se bucură de apă din belșug, unde totul înflorește. Dacă alegi să vizitezi acest loc spectaculos, vei vedea sute de palmieri, măslini, lămâi sau smochini, păziți cu sfințenie de către localnici. Tot aici te poți bucura și de lacurile sărate din Siwa și de cele peste 200 de izvoare, care reprezintă o adevărată cură de sănătate și frumusețe. Apele lacurilor din zonă sunt faimoase deoarece au efect tămăduitor pentru piele, ochi și sinusuri.

 

Cairo reprezintă o destinație de vacanță ideală pentru turiști! În afară de cultură, religie și artă, Egiptul este faimos și pentru artă, gastronomie și distracție, pe care nu trebuie să le ratezi într-o excursie din țara faraonilor.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies