Cafeaua: este viitorul aurului negru în pericol?

Epidemia a schimbat nenumărate tipare de consum. Business-urile care odată păreau solide, precum cafenelele sau rulotele de cafea, au dispărut temporar și cine știe dacă această absență este definitivă sau provizorie. Acest lucru a avut un impact direct asupra industriei cafelei: cele mai mari două piețe ale lumii, Statele Unite și China, au înregistrat scăderi de 11%.

O imagine neagră? Nu așa de repede

Doi factori combinați, telemunca și închiderea parțială sau totală a industriei HoReCa, au dus la o transformare drastică în relația noastră cu cafeaua. Astăzi ne aflăm într-o perioadă de glorie a autoservirii, care a declanșat atât vânzările directe de cafea (solubilă, capsule sau boabe), cât și vânzările de aparate de cafea.

Din ce în ce mai muți români au ales să își prepare singuri băutura preferată acasă cu ajutorul aparatelor de cafea revoluționare.

Clienții au ales atât cafetierele, cât și espressoarele manuale, espressoarele semiautomate și espressoarele superautomate ultra performante, ca urmare a beneficiilor crescute aduse de către acestea.

Avantajele unei cafetiere

Cafea pentru toată familia: Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei cafetiere este că furnizează cafea pentru un număr mare de persoane. De cele mai multe ori, recipientul de cafea este ideal pentru 10 cești de cafea.

Prietenos cu mediul înconjurător: Majoritatea cafetierelor dețin un filtru lavabil de cafea ce poate să fie refolosit continuu.

Control: controlul cafetierelor se poate realiza atât prin butoane, cât și prin ecran tactil, având o interfață extrem de prietenoasă și intuitive.

Alte avantaje: unele modele dețin programator pentru ca fiecare utilizator să își programeze ora la care vrea ca procesul de preparare al cafelei să înceapă: cei mai mulți programează de dimineață pentru a avea mereu o cafea fierbinte atunci când se trezesc.

De asemenea, sunt modele care au funcția de menținere la cald a cafelei și cea de economisire a energiei.

Avantajele unui aparat espresso

Control: la acest tip de mașină de cafea aveți controlul parametrilor, astfel încât veți putea face rețetele preferate (latte, espresso, cappuccino, lung, scurt,...). Unele vă permit chiar să alegeți grosimea măcinării boabelor de cafea, deoarece vin însoțite de o râșniță incorporată.

Performanță: presiunea și temperatura acestui tip de mașină sunt foarte mari, peste 15 bari, la fel ca mașinile industriale profesionale. Prin urmare, rezultatele vor fi asemănătoare cu preparatele făcute de profesioniști, dar din confortul casei sau biroului, fără a fi nevoie de deplasarea la localurile cu specific, ceea ce reprezintă un avantaj, mai ales acum în vremuri de pandemie.

Ușor de utilizat: deși aparatele de cafea sunt mașini profesionale, acestea sunt utilizate foarte ușor.

Panoul de comandă este de obicei cu butoane, dar sunt și aparate cu touch, ceea ce le face și mai intuitive.

Economic: pe termen lung se amortizează toată investiția inițială cu achiziționarea unui aparat de cafea espresso ca urmare a faptului că nu se mai consumă bani pe cafelele din localurile cu specific.

Prietenos cu mediul înconjurător: numeroase modele de aparate de facut cafea vin însoțite cu funcția de salvare a energiei electrice, oprind alimentarea cu energie electrică atunci când aparatul nu este folosit pentru o

anumită perioadă.

Alte avantaje: unele modele de espressoare automate includ tije de spumare a laptelui, iar modelele de espressoare super-automate includ sisteme revoluționare de spumare a laptelui și pregătirea integrală a unui cappuccino sau caffe latte. De asemenea, există modele cu râșniță integrate. Aceasta vă permite să adăugați boabe de cafea în rezervor și este însărcinată cu măcinarea dozei necesare în momentul preparării cafelei, astfel încât să își păstreze aroma și intensitatea. Altele au, de asemenea, procese semi-automate de curățare și detartrare, ceea ce va facilita întreținerea.

Persoanele care nu au dorit să facă o investiție în aparatele de cafea cu pompă sau cafetiere au ales achiziționarea de ibrice sau căni electrice cu ajutorul cărora fierb apa necesară pentru prepararea cafelei.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies