Cadouri care nu se oferă de Moș Nicolae. Ele aduc doar ghinion și lacrimi amare

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 06 dec 2022, 08:39

Ce cadouri nu se dau de Moș Nicolae. Obiectele care atrag doar ghinion

Sursa: freepik.com

Sfântul Nicolae 2022. Cadourile pe care nu este bine să le primești de Moș Nicolae. Despre ele se spune că aduc doar ghinion și lacrimi amare.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae 2022, una dintre cele așteptate și îndrăgite sărbători ale românilor creștini ortodocși, are loc pe data de 6 decembrie. Care sunt cadourile pe care nu este bine să le primești sau să le oferi de Moș Nicolae. Despre aceste obiecte se spune că aduc doar ghinion și lacrimi amare. 

Citește și: Calendar Ortodox 6 decembrie 2022: Sfântul Nicolae, sărbătoare cu cruce roșie. Ce e bine să pui lângă icoană în ajun de Moș Nicolae

Sf Nicolae 2022. Cadourile pe care nu este bine să le oferi de Moș Nicolae 

Sfântul Nicolae este considerat a fi unul dintre grabnicii ascultători și ajutători ai creștinilor ortdocși, un adevărat ocrotitor al copiilor, al orfanilor și al tuturor celor care trec prin grele încercări. Dar una dintre cele mai îndrăgite tradiții în ajunul sărbătorii Sf Nicolae are legătură cu cadourile pe care Moșul le pune în ghetele celor care au fost cuminți și ascultători un an întreg. 

Oferirea de cadouri în ajunul zilei de 6 decembrie a devenit o tradiție de Sfântul Nicolae, după ce sfântul însuşi a devenit cunoscut datorită mărinimiei de care a dat dovadă în timpul vieţii sale. 

Se spune că Sfântul Nicolae a salvat de la prostituţie trei surori foarte sărace. Tatăl se gândise deja să le împingă spre desfrâu, iar când Sfântul Nicolae a auzit povestea, în miez de noapte, le-a sărit în ajutor fetelor.

A intrat pe furiș în casa lor, acolo unde a lăsat trei punguțe cu bani. 

Anii au trecut, dar tradiția cadourilor în ajunul sărbătorii Sf Nicolae s-a păstrat în toate țările creștin ortodoxe. Fie că sunt lăsate în ghetuțele frumos lustruite, ca în România, fie sub pernă, așa cum este obiceiul în Ucraina, cadourile pe care Moș Nicolae le aduce în noaptea dintre 5 spre 6 decembrie aduc bucurie în suflete și un zâmbet pe fețele tuturor. 

Totuși, potrivit tradițiilor și superstițiilor, nu orice cadou este bine să fie dăruit sau primit de Moș Nicolae. Există anumite obiecte despre care se spune că nu trebuie, sub nicio formă, să se transforme în cadouri de Moș Nicolae, deoarece ar aduce doar ghinion și lacrimi amare. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Cadouri care nu se oferă de Moș Nicolae. Ele aduc doar ghinion și lacrimi amare

Ce nu este bine să primești de Moș Nicolae. Cadourile care aduc ghinion 

De Moș Nicolae, sub nicio formă nu trebuie sa oferi în dar obiecte ascuțite, truse de cosmetică sau obiecte de culoare neagră. Fularele sau cravatele se află, de asemenea, pe lista cadourilor interzise de Moș Nicolae.

Se spune ca toate acestea aduc ghinion atât celor care le oferă cât și celor care le primesc. 

Dacă ai de gând să oferi un portofel în dar de Moș Nicolae, ai grijă să pui și un bănuț în el. Portofelul gol în semn de cadou alungă bogăția și prosperitatea, potrivit superstițiilor. 

Perlele sunt, de asemenea, interzise printre cadourile de Moș Nicolae. Aceste pietre prețioase le vor face să plângă cu lacrimi amare pe cele care le-ar putea primi. 

O atenție deosebită ar trebui să acordați obiectele de veselă pe care intenționați să le oferiți în dar de Moș Nicolae. Se spune să dacă sunt ciobite aduc mare ghinion și știrbesc armonia și fericirea casei. 

Piatra de opal sau piatra națională a Australiei este considerată a fi unul dintre cadourile care aduc doar ghinion, de aceea este bine să o evitați. 

Citește și: Mesaje Sfântul Nicolae 2022. Cele mai frumoase felicitări, urări și mesaje de La Mulți Ani pentru cei care își sărbătoresc onomastica de Sf. Nicolae

Legenda nuielușei de Moș Nicolae 

Povestea nuieluşei lui Moş Nicolae a devenit celebră în toată lumea, dar a plecat tot de la o faptă făcută de Nicolae în timpul vieţii. Sfântul Nicolae, pe atunci episcop de Myra, i-a dat o palmă ereticului Arie, care îndrăznise a huli cele bisericeşti.

De aici a rămas în tradiţie ca, celor neascultători, Moş Nicolae să nu le aducă daruri în ghetuţe, ci o nuieluşă din ram de măr. Nuieluşa lui Moş Nicolae are însă şi o parte bună. Dacă este pusă în apă şi înfloreşte până de Crăciun, înseamnă că Sfântul l-a iertat, iar dacă nu, supărarea lui Nicolae este mult prea mare – aşa spune povestea nuieluşei lui Moş Nicolae, scrie clickpentrufemei.ro

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!