Bute, cetatean canadian cu acte in regula!VIDEO

Bute, cetatean canadian cu acte in regula!VIDEO

Bute, care a ajuns în Quebec în 2003, a luat cu brio, la finalul anului 2011 examenul pentru cetatenie.

Sportivul in varsta de 31 de ani a trebuit sa raspunda la 20 de intrebari legate de istoria, geografia sau politica din Canada si fireste, sa invete imnul tarii sale adoptive. Lucian Bute a depus juramantul, alaturi de alte 30 de perosoane in cadrul unei festivitati organizata la o scoala primara din Montreal.

La momentul festiv de la Montreal au participat apropiati, membri ai clubului la care Bute activeaza dar si oficialitatil locale. Dupa depunerea juramantului, Bute a fost felicitat si a acceptat sa se fotografieze cu fanii. El a precizat ca nici nu se pune problema sa renunte la cetatenia româna, dar ca obtinerea pasaportului canadian a fost un demers normal în conditiile în care locuieste din 2003 la Montreal.

Bute nu va sarbatori prea mult evenimentul fiind in tiul pregatirilor pentru cel mai important meci din cariera, disputa cu fostul campion mondial Carl Froch va avea loc pe data de 26 mai la Nottingham in fata a 10.000 de spectatori. Lucian Bute, campionul mondial IBF al categoriei supermijlocie, isi va apara cu aceasta ocazie centura cu diamant pentru a 10-a oara.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate