Bucuresti si alte 10 judete din Romania sunt pe lista "zonelor de risc" a Germaniei

,

Autorităţile din Germania au actualizat lista „zonelor de risc” din România stabilită în contextul pandemiei de Covid-19, pe aceasta fiind adăugate atât Bucureştiul cât și alte 10 judeţe din țară


In articol:

Autorităţile din Germania au actualizat lista „zonelor de risc” din România stabilită în contextul pandemiei de Covid-19, pe aceasta fiind adăugate atât Bucureştiul cât și alte 10 judeţe din țară, respectiv Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui şi Vrancea, anunță Ministerul român de Externe, potrivit hotnews.ro.

Măsura intră în vigoare de

miercuri seara.

Noile județe și Capitala se adaugă celorlalte șapte județe (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș) deja declarate „zone de risc” din data de 7 august.

„Astfel, în total, la acest moment, 17 județe alături de municipiul București se află pe lista zonelor de risc”- arată MAE

Într-un comunicat remis miercuri seară, referitor la „modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de Covid-19”, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii de 12 august, autoritățile germane au actualizat lista „zonelor de risc” din România.

Ca urmare a acestei actualizări, municipiul București, alături de alte 10 județe din România, respectiv Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea au fost adaugate pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 12 august 2020. Ministerul de Externe reamintește totodată că șapte județe (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș) sunt deja declarate zone de risc din 7 august 2020.

Astfel, în total, la acest moment, 17 județe alături de municipiul București se află pe lista zonelor de risc”, arată MAE.

Citeste si: Vesti bune! Avem cinci judete cu zero cazuri noi in ultimele 24 de ore. Capitala este la polul opus

Citeste si: Carantina Olt: Un sat intreg a intrat in carantina. Ce masuri au luat autoritatile pentru localnicii din satul Greci

Test obligatoriu la intrarea in Germania

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german”, mai informează MAE.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgență medical 116 117.

În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german”, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă și consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/germania, berlin.mae.ro și www.mae.ro.

Citeste si: Restrictii de la 1 august: e oficial! Ce masuri pregatesc autoritatile

Citeste si: Guvernul pregătește noi măsuri anti-COVID! Ce restricții se vor impune pentru a micșora numărul mare de cazuri!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilantul COVID-19 pe judete! Record de cazuri noi inregistrat intr-un judet din Moldova! Bucurestiul, pe primul loc la numarul de infectari!

Deputatul Iulian Bulai (USR) îl atacă pe Iohannis: 'Țara arde și primul om din stat ne îndemnă să jucăm golf'

Anamaria Prodan e în stare de șoc ! Soția lui Laurențiu Reghecampf apare într-un dosar DNA. Ce se spune despre ea

Se destrama cuplul Mona si George? Intrebari perverse si dezvaluiri de neimaginat! Nicos este radical cu Alexandra. JOI, de la 11:00 si de la 17:00, la Puterea dragostei

Bianca si Akebono s-au SARUTAT! Avem un nou cuplu la Puterea dragostei?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies