București, orașul statului degeaba... în trafic. Câte ore pierde în fiecare an un șofer bucureștean din cauza ambuteiajelor

Author: Bianca Vidoi

București, orașul statului degeaba... în trafic

Sursa: PixaBay

Bucureștiul a reușit să se claseze pe locul 19 în topul orelor pierdute de șoferi din cauza ambuteiajelor, iată câte ore pierde un șofer în trafic.

Bucureștenii sunt obișnuiți cu traficul, dar și cu ambuteiajele

ce se întâmplă des, mai ales în orele de vârf, dat câte ore pierde în fiecare an un șofer așteptând în trafic.

Citește și: O șoferiță a blocat linia de tramvai pentru că se grăbea la programare la gene. Ce a urmat apoi

Câte ore pierde un bucureștean în ambuteiajele din trafic, în fiecare an

Bucureștenii pierd ore în șir, în fiecare an, în ambuteiajele din trafic, iar în urma unui studiu realizat de INRIX Research, Bucureștiul se află pe locul 19 din cele aproximativ o mie de orașe ale cărui trafic a fost analizat.

Mai exact, datele studiate arată că în anul 2022, un bucureștean a petrecut la volan aproximativ  91 de ore, din cauza traficului.

Cu toate că studiile arată că bucureștenii au stat aproximativ patru zile în trafic, este considerată o îmbunătățire de 7% față de anul 2021 și o stagnare față de anul 2020.

Pe lângă pierderea de timp, efectele negative, cum ar fi întârzierile în transportul de marfă, presiunea inflaționistă și impactul asupra mediului, sunt în general exacerbate din cauza congestionării traficului. Deși nu sunt măsurate în acest raport, acestea scad calitatea vieții

în întreaga lume ”, arată cei ce au realizat studiul.

Citește și: Neatenția unei șoferițe aproape a costat-o viața. O femeie a intrat într-un gard metalic pentru că se uita pe telefon în timpul mersului

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Londra este cel mai aglomerat oraș din top

Cu toate că Bucureștiul se află pe locul numărul 19, românii sunt curioși cum se descurcă celelalte orașe ale lumii cu problema traficului, iar acestea sunt primele trei locuri ale studiului, cu cel mai mult timp pierdut în trafic de către locuitori. Deși Londra este pe primul loc atunci când vine vorba de statul în trafic, orașul ce este clasat pe locul doi este la o diferență de doar o oră.

Pe primul loc al acestui studiu se află Londra, cu aproximativ 156 de ore petrecute la volan, în ambuteiajele de trafic. Aceste date reprezintă o creștere cu 5% față de anul 2021, dar și față de anul 2020.

Pe locul doi se află Chicago, unde oamenii petrec aproximativ 155 de ore la volan, în timpul ambuteiajelor. Statisticile arată o înrăutățire a situației cu 49% față de anul trecut și 7% față de anul 2020.

Cum ajunge Firea din Voluntari la primărie în doar 20 de minute, prin trafic infernal

Parisul este un alt oraș ce se află într-un loc deloc onorabil, mai exact pe locul 3, locuitorii petrecând 138 de ore în trafic din cauza ambuteiajelor. Cu toate că se află pe locul 3, Parisul o consideră o îmbunătățire cu 1% față de anul 2021 și cu 16% în anul 2020.

Citește și: Cum s-a produs, de fapt, accidentul mortal de la Pasajul Unirii. Ce a declarat șoferul grec

Sursa: adevarul.ro