Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură la iarnă. Primăria Capitalei are datorii de peste 80 de milioane de euro

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 aug 2022, 11:43

Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură la iarnă

Sursa: Istock

Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură la iarnă din cauza datoriilor uriașe pe care Primăria Capitalei le are la Termoenergetica. Acestea trec de 80 de milioane de euro, iar compania a ajuns în pragul insolvenței.

Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură la iarnă.

Termoenergetica, cea căreia Primăria Capitalei trebuie să îi plătească suma de aproximativ 80 de milioane de euro, a anunțat că, în viitorul apropiat, ar putea intra în insolvență.

Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură la iarnă

De-a lungul anilor, Primăria București a acumulat datorii de peste 80 de milioane de eu ro, lucru ce îi aduce pe locuitorii Capitalei în pragul unei situații critice.

Cum iarna este aproape, aceștia așteaptă o rezolvare cât mai rapidă.

Mai mult decât atât, reprezentanții companiei au avertizat că există posibilitatea ca o executare silită să aibă loc, iar pe conturile firmei ar putea pune oprire chiar ANAF-ul.

În aceste condiții, peste o jumătate de milion de oameni ar putea avea problem serioase cu căldura în lunile ce urmează, conform euronews.ro. Compania a luat naștere în urmă cu trei ani, imediat după ce RADET a dat faliment, dar, nici de data aceasta, bucureștii nu au scăpat de probleme.

Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, susține că singura modalitate prin care situația poate fi soluționată este ca Primăria București să fie împrumutată de Ministerul de Finanțe.

Citeste si: Românii vor primi bani pentru a cumpăra lemne. Guvernul va acorda vouchere în acest sens

Nicușor Dan susține că lucrările la rețea fac ca situația să fie mai bună ca în anii precedenți

În ciuda datoriilor colosale pe care Primăria București le-a acumulat, Nicușor Dan este optimist și spune că, iarna aceasta, avariile nu vor mai fi atât de dese, deoarece lucrările la rețea continuă.

„Dacă vorbim de problema căldurii şi a apei calde, dacă vorbim punctual, acum suntem în luna iulie, avem o revizie obligatorie. Problema apei calde vine din reţeaua noastră de conducte(..) şi vine din producţie şi aici e o mare problemă, care nu e la noi, ci la Ministerul Energiei, din centrale vechi.

Compensarea facturilor la energie şi plafonarea preţurilor, adoptate de Parlament. Cum se aplică și cum se vor calcula facturile

În mod normal a trebuit să îl suplimentez cu CET Progresul numai că nici acesta, nici conductele pe zona de est nu fac faţă la presiune, atunci am avut avarii şi mulţi oameni fără apă caldă.

Citeste si: Un aliment vital pentru oameni ajunge să fie un lux pentru multe persoane. Prețurile aproape s-au dublat

O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută. În mod deliberat s-au făcut nişte lucrări şi s-a oprit apa caldă în câteva zone, pentru câteva săptămâni, ca locurile unde noi ştim că sunt avarii să nu se mai producă iarna asta. Pe scurt, pe ceea ce înseamnă transport, avem patru şantiere în desfăşurare, câte 10 kilometri fiecare. Am avut ghinion cu războiul din Ucraina şi nu au început în martie cum trebuia, dar o să facem aproximativ 35 de kilometri anul acesta ceea ce înseamnă mult mai mult decât s-a făcut până acum”, a spus primarul Capitalei, în luna iulie, pentru un post de televiziune.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies