Boxe Bluetooth vs Boxe Wi-Fi: Ghidul complet pentru cumparatori (2018)

O petrecere sau un picnic fara muzica nu au cum sa o optiune pentru o gasca de oameni plini de viata, care stiu sa puna intotdeauna pe lista de distractie si o pereche de boxe foarte bune.

Pentru ca boxele cu fir au un caracter mult mai static, fiind mai potrivite pentru birou sau living, un set de boxe bluetooth sau o boxa Wi-Fi pot asigura cu brio fondul sonor, atunci cand vreti sa fiti independenti de cabluri, mufe etc 

Pentru multi insa, notiunile “bluetooth” si “Wi-Fi” pot insemna in mare lucru, insa particularitatile sunt cele ce le deosebesc in 2 lucruri total diferite. Despre boxele bluetooth si boxele Wi-fi vorbim putin mai jos, discutand pe rand despre ce ofera fieare produs in parte, de la conectiviate la caracterul ergonomic al acestora. Sa incepem: 

Care sunt avantajele unor boxe bluetooth?

Care sunt avantajele unor boxe Wi-Fi?

Boxe Bluetooth sau Wi-Fi?

Care sunt avantajele unor boxe bluetooth?

E 2018, iar firele sunt detalii de care ne putem foarte bine lipsi, in cazul in care alegem sa ascultam artistii preferati la o boxa bluetooth. Boxele bluetooth sunt extrem de apreciate in randul celor care vor sa asculte muzica buna la o claritate excelenta, dar care cauta solutii inteligente, atat pentru casa, cat si pentru drumetii. 

Care sunt avantajele unei boxe bluetooth? Iata mai jos cateva atuuri ce nu pot fi trecute cu vederea: 

Se conteaza prin tehnologia fara fir Bluetooth;

Citeste si: Tragedia momentului în România: O tânără a murit de coronavirus. Cazul ei este cumplit - capital.ro

Ofera un raport calitate:pret excelent;

Unele modele sunt rezistente la apa;

Isi trag energia de la incarcatorul intern reincarcabil;

Prezinta o autonomie excelenta, pentru ca petrecerea sa nu se opreasca prea curand;

Sunt modele ce dispun si de mufa jack 3.5mm, in cazul in care vrei sa contectezi la o boxa bluetooth un device mai vechi, precum un MP3 Player.

Care sunt avantajele unor boxe Wifi?

Spre deosebire de sistemul de conectare fara fir cu bluetooth, sistemul Wi-Fi nu este chiar atat de comun pe tipul de boxe despre care discutam in acest articol - boxele portabile. 

Conectivitatea este oarecum asemanatoare ca la boxele bluetooth: daca la cele de mai sus, se realizeaza o conexiune directa cu celalalt device, (prin..Bluetooth), in cazul boxeul de fata este nevoie de conexiunea la o retea de net wi-fi, ce joaca rol de legatura intre device (telefon, tableta etc) si boxa portabila. 

Prezinta si boxele Wi-Fi o serie de avantaje, asa cum am vazut mai sus, in cazul boxelor cu bluetooth? Absolut! Iata care sunt acestea: 

Aria de acoperire mare. Cu o boxa Wi-Fi, grija pentru pierderea semnalului nu poate fi altceva decat o gluma. Atat timp cat “prinzi net”, muzica ta preferata va canta fara probleme;

Claritate a sunetului mult mai buna decat in cazul boxelor bluetooth, datorita latimii de banda ce permite un flux audio fara intreruperi;

Mai multe zone controlate de un acelasi device - in cazul in care ai mai multe boxe portabile cu Wi-Fi in casa

Boxe Bluetooth sau Wi-fi?

Intrebarea fireasca de la finalul acestui articol este urmatoarea: Ce sa alegi intre o boxa Bluetooth si o boxa Wi-FI? Adevarul este ca raspunsul are la baza locul in care vrei tu sa asculti artistii preferati, precum si simplitatea / complexitatea sistemului de redare a muzicii. 

Asadar, daca vrei sa asculti in camera muzica, in timp ce lucrezi sau faci curat, sau vrei sa iei muzica la pachet, atunci cand mergi la un picnic, niste boxe bluetooth sunt binevenite, pentru ca totul este mai simplu cu un astfel de sistem de redare. Daca vrei totusi sa dai un chef, iar numarul de boxe portabile trebuie sa fie pe masura decibelilor doriti, boxele Wi-Fi sunt totusi de preferat, in acest caz. 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies