Blestemati sa fie oraseni - Radiografia nepasarii si a umilintei, intr-o campanie marca Stirile Kanal D, de astazi, de la ora 19:00

Incepand de astazi, de la ora 19:00, descoperim adevarul scandalos despre romanii blestemati sa fie oraseni, in cadrul unei noi campanii marca Stirile Kanal D.

50 de comune au fost transformate in orase, doar pe hartie, in anii 2003 – 2004, fara a se respecta normele impuse de lege pentru aceasta schimbare radicala.

Canalizarile, asfaltul, locurile de munca, spitalele lipsesc insa si acum din aceste comunitati, la atatia ani de la momentul intrarii in vigoare a modificarii.

In ciuda acestui upgrade, teoretic laudabil,  viata oamenilor din fostele comune este in continuare un calvar, acestia platind, la propriu, pentru schimbarile de pe hartie, impozite de zece ori mai mari decat cei de la sate.

Marturiile celor intervievati de reporterii Stirilor Kanal D vorbesc despre o realitate demna de Evul Mediu.

„Oamenii se spala la lighean si au WC-ul in fundul curtii. Mizeria se scurge pe sosea. (...) Care este viitorul aici, la oras? Niciun viitor. Sa stam asa, sa ne plimbam de la deal la vale”, aceasta este trista realitate din comunele devenite orase, pentru a da bine in planul de aderare la UE.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate