Bitcoin a crescut cu 20%! Cât valorează, momentan, criptomoneda

,
bitcoin
Crestere substantiala pentru Bitcoin in ultima saptamana

Moneda virtuală Bitcoin a atins duminică un nou maxim istoric, de 58.354 dolari.


In articol:

Una dintre cele mai profitabile variante de investiţii din lume în această perioadă este investiția în criptomonede. La momentul actual, piaţa criptomonedelor depăşeşte 500 de miliarde de dolari.

Bitcoin,cea mai populară criptomonedă din lume a crescut cu 20% în ultima săptămână. Aceste procente au dus la o creștere totală de 90% de la începutul anului, după ce a căpătat susținerea mai multor companii importante, ca Tesla, Mastercard și BNY Mellon. 

Bitcoin a ajuns la 58.354 de dolari 

Bitcoin a urcat la un nou maxim istoric, duminică. Moneda digitală a atins preagul de 58.354 dolari. Astfel, se menține ascendența din ultimele 2 luni, care i-a dus capitalizarea de piață la peste 1 trilion de dolari, potrivit BBC.

Tesla a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin.

Criptomoneda are, însă, un istoric cunoscut de fluctuațiilor majore de prețuri. De când a fost inventată, în 2009, a suferit mai multe scăderi bruște.

Cum a evoluat valoarea Bitcoin în 2021

Conform datelor oferite de CoinDesk, Bitcoin a început anul la valoarea de aproximativ 28.900 de dolari.

Pragul de 40.000 de dolari a fost atins la începutul lunii ianuarie, fiind urmat de o scădere la aproximativ 30.000 de dolari până la sfârșitul lunii.

În ciuda aceste fluctuații, după ce a depășit nivelul de 50.000 de dolari pe 16 februarie, creșterea Bitcoin a continuat, culminând cu pragul de 58.000 de dolari duminică.

Citeste si: Achiziționare sigură și rapidă de echipamente medicale cu BETRA COIN și alte criptomonede

Care sunt posibilele cauze pentru creșterea Bitocin

Tendință de creștere a fost stimulată de companiile care au adoptat  Bitcoin  ca metodă de plată.

Elon Musk, CEO Tesla, a dezvăluit săptămâna trecută că producătorul de mașini electrice a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și îl va accepta ca monedă de plată pentru mașinile produse de ei.

Și Mastercard intenționează să accepte Bitcoin ca formă de plată. BlackRock, cel mai mare fond de active din lume, sunt de asemenea în căutarea unor moduri prin care ar putea încorpora moneda digitală în activitatea lor.

Și pandemia cauzată de noul Coronavirus a avut un rol în creșterea prețurilor Bitcoin, dat fiind faptul că tot mai mulți oameni fac cumpărături online în această perioadă.

Citeste si: OFICIAL: BETRA, criptomoneda propusă de celebra academie de trading din Pipera este acum în Private Sale!

Ce spun economiștii despre evoluția Bitcoin

Mai mulți economiști sunt de părere că Bitcoin ar trebui să fie mai puțin folosit ca monedă și mai mult ca un

Economistul Nouriel Roubini a spus că  moneda virtuală  are o utilizare practică foarte scăzută și nu oferă un venit constant, ca obligațiunile sau acțiunile.

Citeste si: Sfaturi de la specialisti pentru cei care cumpara ethereum

„Din moment ce valoarea fundamentală a Bitcoin este zero şi ar fi chiar negativă dacă s-ar aplica o taxă de poluare, în condiţiile în care producţia de Bitcoin consumă cantităţi imense de energie şi poluează masiv, eu estimez că actuala bulă se va sparge până la urmă ”, a explicat economistul.

Citeste si: Bitcoin si criptomonede 2020: in ce merita sa investesti?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bitcoin si criptomonede 2020: in ce merita sa investesti?

BREAKING - Senatorii i-au ridicat imunitatea lui Florian Bodog: DNA poate începe urmărirea penală

Irina Tănase îl DISTRUGE pe Liviu Dragnea! Fostul lider PSD este DISPERAT

Facebook lansează criptomoneda Libra și a lansat o nouă divizie în domeniu: Calibra

Politicieni si oameni de afaceri din diverse domenii s-au intalnit sa discute despre economia Romaniei, in cadrul celei de-a patra editii a Conferintei despre Strategia de...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies