Biografie Cristian Boureanu: vârstă, înălțime, studii, CV și familie

,
cristian boureanu inaltime

Cristian Boureanu, un personaj controversat pe scena publică din România

[Sursa foto: Facebook Cristian Boureanu ]

Cristian Boureanu este printre cei mai controversați foști politicieni români. Iată biografia lui Cristian Boureanu. Cine este și cum a ajuns în politică?

Cristian Boureanu a cochetat o lungă perioadă de timp cu politica, dar în cele din urmă a decis să se retragă și să se ocupe de afaceri.

De-a lungul timpului, fostul politician a fost implicat în mai multe scandaluri, ținând prima pagină a ziarelor. Iată biografia lui Cristian Boureanu, un personaj controversat pe scena publică din România.

Biografie Cristian Boureanu. Ce vârstă are fostul politician și ce înălțime? 

Cristian Boureanu s-a născut pe 15 decembrie 1972 și are 49 de ani, urmând ca la finalul lui 2022 să împlinească vârsta de 50 de ani. Fostul politician s-a născut în Lusaka, Zambia. De-a lungul timpului, Cristian Boureanu a fost foarte atent la imaginea afișată în public, acesta acordând o atenție deosebită stilului vestimentar. Funcțiile pe care le-a deținut i-au impus să adopte un stil elegant pe care l-a păstrat de-a lungul timpului. Din punct de vedere fizic, Cristian Boureanu este un bărbat înalt, acesta având 1,86 metri înălțime. În trecut, fostul politician acumulase câteva kilograme în plus, dar ulterior a slăbit rapid, cântărind aproximativ 82 de kilograme. 

Fiind născut pe data de 15 decembrie, Cristian Boureanu este zodia Săgetător, iar conform CV-ului său din 2012, acesta este pasionat de pescuit, de ski, înot și kite surfing. Mai mult, în anul 1998, a fost membru al echipei românești la Camel Trophy, în Suedia.

Ce studii are Cristian Boureanu? 

Când vine vorba despre studii, Cristian Boureanu a urmat mai multe specializări în ultimii ani. În perioada 1987-1991, fostul politician a urmat liceul "Matematică-fizică" în București, România. După terminarea liceului, Cristian Boureanu a fost student la Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Relații Economice Internaționale. Ulterior, Cristian Boureanu și-a continuat studiile la CODECS România (Open University Business- Great Britain) obținând Professional Certificate în Management, primul nivel MBA. 

În 2003 a absolvit „Colegiul Național de Apărare”, iar în 2004 a absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative (S.N.S.P.A)- Master „Guvernare și dezvoltare instituțională”.

Cristian Boureanu stăpânește foarte bine două limbi străine, engleza și franceza.

cristian boureanu biografie

Cristian Boureanu, fost politician român 

[Sursa foto: Facebook Cristian Boureanu ]

Citeste si: Laura Dincă și Cristian Boureanu și-au spus adio după șase ani de relație: ”Spre bucuria multora, am luat decizia să ne despărţim”

CV Cristian Boureanu. Ce funcții a deținut de-a lungul timpului? 

Cristian Boureanu este cunoscut ca fiind investitor privat în diferite companii care acoperă domenii legate de construcții sau consultanță economică. În anul 1995 a decis să intre în politică și s-a înscris în organizația de tineret a Partidului Național Liberal. În perioada 2000-2001, acesta a fost Consilier al Președintelui Comisiei Economice, iar din aprilie 1999 și până în decembrie 2012 a ocupat și funcția de Consilier al Ministrului de Finanțe, potrivit cdep.ro.

Conform CV-ului său, Cristian Boureanu a ocupat mai multe funcții importante în perioada în care a fost implicat în politică, după cum urmează:

 • 1995- Octombrie 2006:Membru al T.N.L (Tineretul Național Liberal)
 • Mai 1998- Aprilie 2000: Secretar General al T.N.L (Tineretul Național Liberal)
 • Aprilie 2000- Octombrie 2002: Președinte al T.N.L (Tineretul Național Liberal)
 • Ianuarie 2001- August 2002: Membru al Biroului Permanent Central P.N.L. (Biroul Executiv Central)
 • August 2002- Februarie 2005: Membru al Biroului Executiv Central al PNL
 • Februarie 2005- Decembrie 2005: Membru al Biroului Permanent Central al PNL
 • Decembrie 2005- Septembrie 2006: Membru suspendat al Partidului Naţional Liberal
 • Martie 2007- Februarie 2008: Vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat pentru relații politice şi relații internaționale
 • Martie 2008- Aprilie 2010: Președintele organizației PDL Argeș
 • Martie 2008- Mai 2011: Vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal
 • Mai 2011- iunie 2012: Membru al Partidului Democrat Liberal

În luna decembrie a anului 2012, Cristian Boureanu s-a retras din politică, luând decizia de a demisiona din toate funcțiile deținute în cadrul Partidului Democrat Liberal. 

În ceea ce privește activitatea parlamentară a lui Cristian Boureanu, din 2004 și până în aprilie 2007 a fost Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în perioada 2004- septembrie 2006 a fost vicepreședinte al Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaților, din 2008 și până în mai 2011 a fost din nou vicepreședinte al Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaților, iar din 2004 și până în momentul în care s-a retras din politică, Cristian Boureanu a fost deputat și membru al Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaților. 

Familie Cristian Boureanu. Fostul politician a fost căsătorit de două ori

Cristian Boureanu a fost căsătorit de două ori. Irina Boureanu este prima soție a fostului politician, iar cei doi au împreună o fiică. Mariajul lor s-a încheiat după ce fosta soție a avut o relație extraconjugală cu nașul de cununie al familiei Boureanu. Ulterior, Cristian Boureanu s-a căsătorit cu Valentina Pelinel, însă aceștia au divorțat în 2014, modelul formând ulterior un cuplu cu Cristi Borcea. 

Cristian Boureanu a ajuns de mai multe ori în atenția presei, acesta fiind acuzat că a fost violent cu femeile din viața sa. Din cauza ieșirilor sale nervoase, Cristian Boureanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de ultraj, pe 10 iunie 2017. Acesta a fost acuzat că ar fi atacat un polițist care i-ar fi cerut să se identifice, în cadrul unui control rutier de rutină.

Duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 22:00, Cristian Boureanu va fi invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Fostul politician va vorbi despre cele mai controversate momente din viața sa politică, dar și personală, oferind răspunsul la cele 40 de întrebări pe care i le va adresa Denise Rifai. 

Citeste si: Fosta sotie a lui Cristian Boureanu il ironizeaza dupa bataia cu politistul: "Din pacate, nu am fost surprinsa sa-l vad in ipostaza asta"

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cristian Boureanu, DEZVALUIRI SOC! A marturisit cum se distreaza la petreceri

FOTO: Descoperire uimitoare într-o fosilă foarte rară

Cristian Boureanu, DEZVALUIRI SOC! A marturisit cum se distreaza la petreceri

Cristian Boureanu a lamurit MISTERUL DESPARTIRII de Valentina Pelinel. Vezi ce a declarat despre relatia Valentinei cu Cristi Borcea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies