Barbatul de etnie maghiara care pregatise un dispozitiv exploziv pentru parada de 1 Decembrie a fost arestat preventiv

Intre timp, au aparut informatii noi din dosar. In referatul procurorilor, barbatul vorbeste despre atentatul pregatit.

Individul era dornic de afirmare in meseria de „terorist”! Cel putin asta reiese din referatul procurorilor. Iata ce ganduri avea: „O sa se spuna ca Targu Secuiesc a fost atacat de teroristi.(…) Trebuie sa facem o incercare, nu mananci pizza cu pofta, doar o gusti, vezi cum e.(…)Ar merita. Sa facem macar sa acumulam experienta”

Anchetatorii i-au perchezitionat locuinta barbatului si au descoperit o cantitate impresionanta de material exploziv. Chiar si asa, organizatia extremista Miscarea de Tineret 64 de Comitate din Ungaria, al carei lider local este individul arestat, respinge acuzatiile anchetatorilor.

Organizatia extremista, care se descrie drept miscare „nationalista radicala”, spune ca organizatia sa din Tinutul Secuiesc a fost expusa in ultima zi la „hartuiri derutante si calomnie din partea serviciilor secrete”.

Cetateanul roman de etnie maghiara  era monitorizat de luni bune de ofiterii SRI.  Reprezentantii organizatiei maghiare au avertizat ca, din cauza „calomniilor absurde”, se vor adresa tribunalelor internationale, presei internationale si organizatiilor pentru drepturile omului. Miscarea de Tineret 64 de Comitate din Ungaria militeaza pentru refacerea Ungariei Mari. In octombrie 2013, fondatorul ei a fost blocat la frontiera si a primit interdictie de a mai intra in Romania.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate