Barack Obama a decretat CATASTROFA MAJORA in New York. Orasul e inghitit de ape iar 17 oameni si-au pierdut viata. URAGANUL SANDY IN IMAGINI VIDEO

Barack Obama a decreteaza CATASTROFA MAJORA in New York. Orasul e inghitit de ape iar 17 oameni si-au pierdut viata. URAGANUL SANDY IN IMAGINI

Aceasta decizie "permite accesul la fondurile federale al persoanelor afectate in comitatele Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk si Queens", precizeaza Casa Alba intr-un comunicat.

 Stare de castastrofa majora a fost decretata si pentru New Jersey. Acest statut se poate traduce in special prin ajutoare pentru locuinte temporare si reparatii, precizeaza textul.

In statul New York, aproximativ 1,5 milioane de persoane nu aveau curent electric si cel putin cinci persoane au fost ucise de ciclon, intre care care un barbat in varsta de 30 de ani, in urma caderii unui copac in Queens.

Sapte tuneluri de metrou din New York au fost inundate din cauza cresterii apelor, provocata de uraganul Sandy. De asemenea, jumatatea de sud a Manhattanului a ramas in bezna din cauza penelor de curent.

Marti dimineata, viteza rafalelor de vant a scazut la 105 de kilometri pe ora, in timp ce Sandy inainta pe uscat, potrivit Centrului de previziuni hidrometeorologice american (HPC). La ora 05.00 (11.00, ora Romaniei), centrul furtunii se afla la 145 de kilometri de Philadelphia (Pennsylvania) si se indrepta spre vest.
Inainte de a atinge uscatul, luni seara, Sandy, atunci clasat ca uragan, era insotit de rafale de vant de 150 de kilometri pe ora. SURSA FOTO ( AP, GETTY IMAGE, AFP )

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate